Για την επέκταση της σε χώρες της Ασίας ετοιμάζεται η Revolut, η οποία σταδιακά εξασφαλίζει τις σχετικές άδειες και δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει την παροχή υπηρεσιών εντός του α’ τριμήνου του 2019.

Η βρετανική fintech startup ανακοίνωσε ότι τις χορηγήθηκε άδεια εμβασμάτων (remittance license) από τις αρχές της Σιγκαπούρης καθώς και έγκριση για stored value facility, κάτ που σημαίνει ότι μπορεί πλέον να λειτουργεί στη χώρα αυτή της Ασίας, η οποία ενδέχεται να αποτελέσει και τη βάση της για τις δραστηριότητες της στην περιοχή. Επιπλέον, η Revolut συνεργάζεται με τις αρχές της Σιγκαπούρης αναφορικά με το επόμενο νομοσχέδιο υπηρεσιών πληρωμών, δεδομένης της εκτεταμένης γνώσης και της εμπειρίας της από την Ευρώπη. Η Revolut σχεδιάζει να προσλάβει διευθυντή επιχειρήσεων για περαιτέρω επέκταση στη Σιγκαπούρης τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, στην Ιαπωνία, η Revolut έχει εξουσιοδοτηθεί πλήρως από την JFSA βάσει της άδειας μεταφοράς κεφαλαίων και έχει άδεια λειτουργίας σε όλη τη χώρα. Είναι μία από τις λίγες μόνο διεθνείς εταιρείες που κατάφεραν να αποκτήσουν αυτή την άδεια στην Ιαπωνία.

Επιπλέον, η Revolut έχει ήδη εξασφαλίσει συνεργασίες με την Rakuten, την Sompo Japan Insurance (SJNK) και την Toppan.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις χώρες της Ασίας – Ειρηνικού υπάρχει ήδη λίστα αναμονής με περισσότερους από 50.000 πελάτες, ενώ ανακοινώσεις αναμένεται να υπάρξουν τις επόμενες εβδομάδες και αναφορικά με την επικείμενη δραστηριοποίηση σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here