Από την… «απόχη» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν ξέφυγε ούτε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, που είναι Νοµικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου µε κοινωφελή, πολιτιστικό, µη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και το οποίο εμπνεύστηκε και δημιούργησε η οικογένεια Λάζαρου Εφραίμογλου.

Οι βασικές υποδομές του Ιδρύματος, με το κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» βρίσκονται επί της οδού Πειραιώς στον Ταύρο και εγκαινιάστηκαν το 1998, ενώ έκτοτε επεκτάθηκαν με αποτέλεσμα σήμερα να καταλαμβάνουν έκταση 60 στρεμμάτων.

Οι οφειλές για τα τραπεζικά δάνεια του παρελθόντος, όμως, οδηγούν τώρα στο σφυρί το δεύτερο «σημείο αναφοράς» του Ιδρύματος, δηλαδή το πολιτιστικό κέντρο και τα γραφεία που βρίσκονται στο Θησείο.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 12 Μαΐου 2021, εάν βέβαια μέχρι τότε «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα είναι εξαιρετικά αμφίβολο. Σε κάθε περίπτωση το «σφυρί» αφορά δύο ακίνητα στην οδό Ηλία Πουλοπούλου, που έχουν ενοποιηθεί αποτελώντας ενιαίο οικονομικό και λειτουργικό κτίριο τριών ορόφων με επιπλέον δώμα.

Ως πρώτη τιμή προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank ως διαχειρίστρια της “Galaxy IV Funding Designated Activity Company” για ποσό οφειλής 2.031.284 ευρώ.

Διαβάστε τα ρεπορτάζ στο NplConfidential.com και κάντε subscribe

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here