Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ενισχύεται το αποτύπωμα του γερμανικού ασφαλιστικού κολοσσού Allianz στην αγορά της Πολωνίας, μετά την απόκτηση όλων των δραστηριοτήτων (γενικές ασφαλίσεις, κλάδος ζωής, συνταξιοδοτικά προϊόντα, διαχείριση ενεργητικού) της Aviva στη χώρα. Η συμφωνία, ύψους 2,5 δις. Ευρώ αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην «αλυσίδα» των deals δια των οποίων δρομολογείται η ταχεία αποεπένδυση του βρετανικού ομίλου από χώρες και δραστηριότητες που θεωρεί δευτερευούσης σημασίας. 

Η Allianz θα αποκτήσει τις δραστηριότητες της Aviva στους κλάδους ζωής και γενικών ασφαλίσεων, τα συνταξιοδοτικά προϊόντα και τον κλάδο διαχείρισης ενεργητικού, καθώς και το 51% των δυο κοινοπραξιών για διανομή τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων στην Πολωνία που διατηρούσε μαζί με την ισπανική Santander.

Η συναλλαγή θα καταστήσει την Allianz δεύτερο μεγαλύτερο «παίκτη» στην ασφαλιστική αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης από πλευράς λειτουργικών κερδών. Ειδικά στην Πολωνία, θα γίνει η Πέμπτη μεγαλύτερη ασφαλιστική συνολικά και δεύτερη μεγαλύτερη στον κλάδο ζωής, διπλασιάζοντας τον κύκλο εργασιών της στην εν λόγω αγορά.Κατά τη χρήση του 2020, η Αviva Poland ανακοίνωσε καθαρά κέρδη της τάξης των 150 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here