Αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο μαζικών λουκέτων είναι τα εργοστάσια ενδυμάτων σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, καθώς τα καταστήματα λιανεμπορίου σε Ευρώπη και Αμερική έχουν άφθονο απόθεμα το οποίο επιθυμούν να ξεφορτωθούν.

Ως αποτέλεσμα, οι παραγγελίες μειώνονται αισθητά για την άνοιξη ενώ καθυστερούν οι πληρωμές προς τους προμηθευτές.

Σύμφωνα με το Reuters, η παγκόσμια βιομηχανία ενδύματος, που ήδη “τρεκλίζει” μετά το επιζήμιο 2020, κρατά μικρό καλάθι για το 2021 λόγω του νέου κύματος των lockdowns.

Μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης ενδυμάτων έχουν ακόμα απόθεμα από πέρυσι το οποίο θα πωλούσε υπό κανονικές συνθήκες στις εκπτώσεις. Απτό παράδειγμα τα βρετανικά Primark που έχουν έχει αποθέματα ενδυμάτων από την περίοδο άνοιξη/καλοκαίρι 2020 ύψους περίπου 150 εκατ. στερλινών (205 εκατ. δολαρίων) και αποθέματα ύψους 200 εκατ. στερλινών από την περίοδο φθινόπωρο/χειμώνας.

Πενήντα εργοστάσια που ρωτήθηκαν σχετικά από το Σύνδεσμο Κατασκευαστών και Εξαγωγέων Ενδυμάτων του Μπαγκλαντές είπαν πως έλαβαν 30% λιγότερες παραγγελίες από το συνηθισμένο αυτή την περίοδο.

Πάντως, εν μέσω της καραντίνας και της τηλεργασίας, εκρηκτική αύξηση σημειώνει η ζήτηση για… πιτζάμες, που βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here