Χριστιανοδημοκράτες, Κοινωνιστές και Σοσιαλδημοκράτες συζητούν στην Γερμανία για να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση. Βασικό θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων δεν είναι τα …επιδόματα «κοινωνικού χαρακτήρα» αλλά ο μετασχηματισμός του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Τα κόμματα εξουσίας στη Γερμανία τάσσονται υπέρ της διάθεσης συγκεκριμένων κονδυλίων του προϋπολογισμού για την οικονομική σταθεροποίηση, την κοινωνική σύγκλιση και τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το Reuters, τα κόμματα υποστηρίζουν ότι τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση ενός μελλοντικού «επενδυτικού προϋπολογισμού» για την Ευρωζώνη. Παράλληλα, σύμφωνα με το κείμενο της συμβιβαστικής συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των δυνητικών κυβερνητικών εταίρων πλευρών, οι συντηρητικοί της Άγκελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες επιθυμούν να «ενισχύσουν» και να «μεταρρυθμίσουν» την Ευρωζώνη μαζί με την Γαλλία για να την καταστήσουν περισσότερο ανθεκτική στις κρίσεις. Οι αντιπροσωπείες των κομμάτων δηλώνουν προσηλωμένες στην ανάπτυξη κοινών θέσεων με τη Γαλλία επί όλων των σημαντικών ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων. Παράλληλα εκφράζουν την ετοιμότητά τους να ενισχύσουν την γερμανική συμβολή στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here