Στη φυλακή οδηγήθηκαν ο Δημήτρης και ο γιος του, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο ιδρυτής και ο επί σειρά ετών επικεφαλής της Folli Follie αντίστοιχα, μετά από πολύωρη απολογία στην 35η Τακτική Ανακρίτρια για την υπόθεση των παραποιημένων στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών ο Όμιλος προκειμένου να εμφανίζει εύρωστη οικονομική εικόνα.

Πατέρας και γιος ξεκίνησαν να απολογούνται από νωρίς, χθες, το πρωί για συνολικά πέντε κακουργήματα, ενώ απολογία έδωσε και η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου η οποία αφέθηκε ελεύθερη με όρους μετά την απολογία της για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος που κρίθηκαν προφυλακιστέοι με απόφαση ανακρίτριας και Εισαγγελέα βαρύνονται με κατηγορίες που αφορούν απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση την οποία ,κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν οι ίδιοι προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους για αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων, πλασματικών τραπεζικών statement και κυκλωτικών κινήσεων κεφαλαίων.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου βαρύνεται με τις κατηγορίες της απάτης, νομιμοποίησης παράνομου χρήματος και χειραγώγησης μετοχών.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2018 όταν το αμερικανικό fund Quintessential Capital Management (QCM) αμφισβήτησε τα στοιχεία των δημοσιευμένων και ελεγμένων από ορκωτούς ελεγκτές οικονομικών καταστάσεων από τα οποία εικονικά – όπως αποδείχθηκε εμφάνιζαν ευρωστία στα οικονομικά του ομίλου, που είχε εντυπωσιάσει με την διεθνή ανάπτυξη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here