Ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας πέρασε αρκετή ώρα χθες στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και παρουσίασε με λεπτομέρειες το νέο πλαίσιο λειτουργίας και εποπτείας των εταιρειών.

Θα κατατεθεί ειδικό σχέδιο νόμου στη Βουλή για τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, αρχές του μήνα. Θα δοθεί στη διαβούλευση για την αντικατάσταση του νόμου 2190/20 περί Ανωνύμων Εταιρειών. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή επεξεργάζεται θέματα μετασχηματισμών και συγχωνεύσεων. Στο πλαίσιο της εποπτείας θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο αλλά και της αναβάθμισης του ρόλου των επιμελητηρίων με απώτερο σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των εταιρειών.

Ο κ. Πιτσιόρλας θέλησε να απομυθοποιήσει την άποψη ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στον τομέα των επενδύσεων.

Αναφέρθηκε στην περίπτωση της επένδυσης του Ελληνικού:

  • “Εγινε ένας διαγωνισμός για πώληση 7000 στρεμμάτων χωρίς τοπογραφικό και χωρίς πράξη χαρακτηρισμού …. βρεθήκαμε στο σημείο να πρέπει να καλύψουμε πολλές τέτοιες αιρέσεις και φτάσαμε στο σημείο να εκδοθεί το ΠΔ, με ομοφωνία από το ΣτΕ, που σημαίνει ότι έγινε μια προσεκτική και συστηματική δουλειά. Αυτή ήταν η προϋπόθεση για να ξεκινήσει η πλήρωση πολλών αιρέσεων για την υλοποίηση της επένδυσης.
  • Είμαστε λοιπόν στη φάση που θα πρέπει να εκδοθεί ένας μεγάλος αριθμός ΚΥΑ για να λυθούν τα θέματα της πολεοδόμησης και της ανάπτυξης των ζωνών.
  • Η εταιρεία που θα κατασκευάσει το έργο θα ολοκληρώσει την κατάθεση των μελετών που απαιτούνται για να εκδοθούν αυτές οι πράξεις τον Ιούνιο του 2018.
  • Έχουμε φτάσει στο τέλος. Μέχρι τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των ΚΥΑ για να αρχίσει η υλοποίηση του έργου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here