Ξεμπλοκάρει με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η επέκταση του επιβατικού λιμένα του Πειραιά που είχε δρομολογηθεί για τον ελλιμενισμό κρουαζιερορόπλοιων του ΟΛΠ, προϋπολογισμού 136.283.800 ευρώ (συν ΦΠΑ)

Η  Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής Αναστολών και κατά πλειοψηφία δικαίωσε τον ΟΛΠ, κάνοντας αυτήν τη φορά δεκτή την αίτηση του Οργανισμού.

Με πρόεδρο την κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκανε στροφή 180 μοιρών από την άποψη που είχε εκφράσει η Επιτροπή Αναστολών με δύο αποφάσεις της  στις οποίες είχε κρίνει ότι δεν υπήρξε επαρκής δημοσιότητα στην πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία κατέληξε, τον Απρίλιο του 2016, στην υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας με την Cosco. Ακόμη, η επιτροπή Αναστολών είχε κρίνει ότι ο ΟΛΠ θεωρείται δικαιούχος των δικαιωμάτων που παραχωρήθηκαν και εξακολουθεί να έχει την ιδιότητα του αναθέτοντα φορέα, δηλαδή μπορεί να προκηρύσσει διαγωνισμούς.

Κατά πλειοψηφία, ανέτρεψε την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ και κατά πλειοψηφία δικαίωσε τον ΟΛΠ.

Αναλυτικότερα,  η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄  αριθμ.  1028/2019 απόφασή της έκρινε για το «καυτό» αυτό ζήτημα, ότι ο ΟΛΠ δεν δεσμεύεται από τις κοινοτικές οδηγίες στον τομέα των διαγωνισμών, προμηθειών. Δηλαδή, ο ΟΛΠ όταν προκηρύσσει δημόσιους διαγωνισμούς δεν πρέπει να τηρεί την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here