Νέες επενδύσεις υλοποιεί ο όμιλος εστιατορίων του Αντώνη Σταύρου, διαθέτοντας σήμερα 9 καταστήματα υπό 5 διαφορετικά concepts.
Σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο ιδρυτής των εστιατορίων “Καστελόριζο” με εκπροσώπους των ΜΜΕ, αναφέρθηκε στις νέες επενδύσεις που υλοποιεί, στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εστίασης, αλλά και στις ιχθυοκαλλιέργειες όπου δραστηριοποιείται από την δεκαετία του ’80.
Ο όμιλος μόλις ολοκλήρωσε την ανακατασκευή του εστιατορίου «Όμικρον» στη Ν. Ερυθραία, το οποίο μετονομάζεται σε «Όμικρον Μeze», λανσάροντας ένα νέο concept. Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμη σημείο, που θα αφορά γλυκοπωλείο -καφέ, στην περιοχή του Ψυρρή, το οποίο θα συνδυάζει γεύσεις ανατολίτικων γλυκών με γλυκά της δυτικής κουζίνας. Οι επενδύσεις για τα δύο νέα καταστήματα ξεπερνούν τις 600 χιλ. ευρώ και οι συνολικές επενδύσεις για το 2018 τις 800 χιλ. ευρώ.
Ο συνολικός τζίρος εκτιμάται περί τα 10 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας συνεχή ανοδική πορεία. Ο κ. Σταύρου αποδίδει την πορεία αυτή στην προσαρμοστικότητα που επιδεικνύει κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αλλάζοντας τα concept των καταστημάτων και δημιουργώντας νέα, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα μεγέθη της σημερινής αγοράς.
Στο πλαίσιο αυτό, το νέο «Όμικρον Μeze», επιχειρεί να συνδυάσει την κουζίνα των βολιώτικων τσιπουράδικων, με τα ισπανικά τάπας και την δημιουργική κουζίνα.
«Δώσαμε μια νέα ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, μεταμορφώνοντας δημιουργικά τον χώρο, με το μενού να ακολουθεί τη σύγχρονη δημιουργική ελληνική κουζίνα», ανέφερε ο κ. Σταύρου, παρουσιάζοντας την Αρχιτέκτων Νίκη Λάπα, που διαμόρφωσε τους νέους χώρους, με διαφορετικά θέματα. Ο consulting chef Γρηγόρης Χέλμης, εστίασε στους νέους γευστικούς συνδυασμούς, με σκουμπρί, θράψαλα, αλλά και γύρο, μαζί με τον οινολόγο Ανδρέα Διακοδημήτρη, που αναφέρθηκε στη μεγάλη ποικιλία εμφιαλωμένων τσίπουρων και κρασιών. O executive chef Μίλτος Αρμένης, μίλησε για τους νέους γευστικούς συνδυασμούς, όπως ισπανικά τάπας και αλμποντίνα.
Ιχθυοκαλλιέργεια
Ο κ. Σταύρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μονάδα ιχθυιοκαλλιέργειας που διαθέτει στο νησάκι Πάτροκλος στο Σούνιο, επισημαίνοντας ότι εφέτος δεν πούλησε ψάρια, προτιμώντας να τα κρατήσει και να πουληθούν σε μεγαλύτερο μέγεθος, καθώς οι τιμές διαμορφώθηκαν κάτω του κόστους.
Αυτό σημείωσε ότι συνέβη εξαιτίας της άλωσης της ευρωπαϊκής αγοράς από τους Τούρκους, οι οποίοι με την «βοήθεια» της υποτιμημένης λίρας, έχουν διαμορφώσει πολύ χαμηλά τιμολόγια.
Αναπολώντας μάλιστα την συμμετοχή του -με ποσοστό ελαφρώς μικρότερο του 50%- στην Σελόντα, κατά τα πρώτα χρόνια ίδρυσής της, ανέφερε ότι η σημερινή κατάσταση στην εγχώρια ιχθυοκαλλιέργεια είναι απαράδεκτη και οδήγησε εν μέρει στην απώλεια των διεθνών αγορών, υπέρ των Τούρκων.
Σημειώνεται πως ο όμιλος του Αντώνη Σταύρου με ιστορία μεγαλύτερη των 35 ετών, διαθέτει σήμερα το «Καστελόριζο Κηφισιάς», το «Καστελόριζο Βάρκιζας», τους «Ορίζοντες Λυκαβητού», το «Όμικρον», το «Ρακί Μεζέ», το «Κ.Grill» στις Τζιτζιφιές και τη Βούλα, το «Μezze Glyfada» και το «Ramino» στη Γλυφάδα, τα οποία λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό 350 εργαζομένων, υπό την επίβλεψη των μελών της οικογένειας.