Στο μέλλον των επενδύσεων στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο κ. Ν. Σταθόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της BC Partners στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Αναφερόμενος στα αντικίνητρα που μπορεί να συναντήσει ένας εν δυνάμει επενδυτής τόνισε πως είναι η ασταθής φορολογική πολιτική και αυτό «φοβίζει τους επενδυτές», η δικαιοσύνη, η γραφειοκρατία, αλλά και η πολιτική αστάθεια, τα οποία όμως, όπως σημείωσε «φαίνεται πως φθίνουν».

Η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της γεωπολιτικής θέσης, του εξαιρετικού κλίματος, αλλά και της συνεχούς ανάπτυξης.

Μιλώντας για τους κλάδους που συγκεντρώνουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον τόνισε πως «ενδιαφέροντες κλάδοι είναι οι τηλεπικοινωνίες, τα media, η υγεία, η τεχνολογία, οι φαρμακοβιομηχανίες και γενικά οι εταιρείες που έχουν εξαγωγικό προφίλ».

Παράλληλα, ο κ. Σταθόπουλος απάντησε για το ενδιαφέρον της BC Partners στην Ιταλική Ίντερ. «Πράγματι είχαμε εξετάσει το ενδεχόμενο να επενδύσουμε στην Ίντερ γιατί πιστεύω ότι ο κλάδος των σπορ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον».

Σχετικά με το τέλος της κρίσης στην Ευρώπη και την οικονομική αναταραχή που μπορεί να φέρει, υπογράμμισε πως σε «καμία περίπτωση δεν έρχεται Αρμαγεδδών και πως τα εμβόλια βοηθούν να μεταβούμε στην ανάπτυξη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here