Κάθε μήνας της τρέχουσας τουριστικής περιόδου ολοκληρώνεται επιτυγχάνοντας σταθερά περισσότερες  αφίξεις σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 στο Νότιο Αιγαίο.

Γεγονός που ανάγει σε περισσότερο από ασφαλή την εκτίμηση ότι το 2022 θα είναι το νέο ορόσημο στον τουρισμό.

 

Το Νότιο Αιγαίο πέτυχε την υπέρβαση και από την τελευταία χρονιά ρεκόρ, το 2019, αφού από τις 27 Μαρτίου, που ξεκίνησε η τουριστική περίοδος του 2022, νωρίτερα από ποτέ, μέχρι και τις 21 Αυγούστου, βρίσκεται σταθερά ψηλότερα σε διεθνείς αφίξεις σε σχέση με το ιστορικό ρεκόρ του 2019.

Το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου κλείνει με αύξηση 16%, σε σχέση πάντα με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, σφραγίζοντας το 2022 ως την καλύτερη στην ιστορία των νησιών:

Ειδικότερα, και τα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, Ρόδος, Κως, Μύκονος και Σαντορίνη, για τα οποία υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία, σημειώνουν ρεκόρ αφίξεων, καθώς προσέλκυσαν από την 1η έως την 21η Αυγούστου περισσότερους από 700.000 επιβάτες.

Eνδεικτικά, στο μεγαλύτερο προορισμό, τη Ρόδο, στόχος είναι μέχρι τέλος του χρόνου ο αριθμός τουριστών να φθάσει τα 2,3 εκατ. γεγονός που θεωρείται πλέον εφικτό, αφού και οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δυναμικοί σε αριθμό αφίξεων, με την προσπάθεια να εστιάζει και στην προσέλκυση Βορειοευρωπαίων τουριστών.

 

Συνολικά στη σεζόν  μέχρι τις 21 Αυγούστου, οι διεθνείς επισκέπτες ξεπερνούν τα 4 εκατ. για τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, Ρόδος έχει ήδη ξεπεράσει το 1,7 εκατ. επισκέπτες από το εξωτερικό, η Κως έχει υποδεχθεί περισσότερους από 800.000, η Κάρπαθος προσεγγίζει τις 57.000, η Μύκονος τις 450.000 και η Σαντορίνη έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο διεθνείς αφίξεις.

Αθροίζοντας και τους επιβάτες που έχουν φθάσει από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούλιο, μέσω του “Ελευθέριος Βενιζέλος” στα αεροδρόμια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, οι διεθνείς αφίξεις ξεπερνούν ήδη, πριν ακόμα από την εκπνοή του Αυγούστου, τα 4 εκατομμύρια.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here