Σταθερά κράτησε τα επιτόκια του ευρώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ επανέλαβε το guidance για τη μελλοντική νομισματική πολιτική και δεν ανακοίνωσε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με πράξεις ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών (TLTRO).

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης, καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα, σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΚΤ, αναμένει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα τουλάχιστον ως το τέλος του 2019 και σε κάθε περίπτωση, όσο χρειαστεί για τη διασφάλιση της συνεχιζόμενης σύγκλισης του πληθωρισμού προς το στόχο της κεντρικής τράπεζας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι συνεχίζει να επανεπενδύει όλα τα κεφάλαια από τα ομόλογα που ωριμάζουν και έχουν αγοραστεί στα πλαίσια του προγράμματος APP για εκτεταμένη χρονική περίοδο, πέραν της ημερομηνίας που θα ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκια και σε κάθε περίπτωση, για όσο χρειαστεί ώστε να διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες ρευστότητας.

Η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου γίνεται μία ημέρα νωρίτερα από ότι συνήθως, για να παραστούν οι αξιωματούχοι της στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here