Ποσά μεγαλύτερα από 1 δις ευρώ κατέβαλε η ΔΕΗ μειώνοντας αντίστοιχα το δανεισμό και οφειλές της σε μία διετία, σύμφωνα με όσα είπε στην Επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης κ. Γιώργος Στάσσης.

Περιγράφοντας τη νέα στρατηγική της ΔΕΗ ο κ. Στάσσης είπε ότι αρχικά μειώναμε τα χρέη και σχεδιάζαμε τις επενδύσεις και στο εξής θα προχωρήσουμε σε μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στις ΑΠΕ, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε ο επικεφαλής της Επιχείρησης την τελευταία διετία δόθηκαν 435 εκ. ευρώ για μείωση των οφειλών της ΔΕΗ προς την αγορά, (προμηθευτές, εργολάβοι κλπ) επιπλέον 636 εκ. ευρώ για τη μείωση του δανεισμού της Επιχείρησης ενώ ακόμη 270 εκ. ευρώ αποδόθηκαν για να μειωθούν οι οφειλές της ΔΕΗ προς τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ).

Ο κ. Στάσσης πρόσθεσε ότι η κατάσταση πριν δύο χρόνια με τις καθυστερήσεις πληρωμών είχε δημιουργήσει ασφυξία συνολικά στην αγορά ενέργειας.

Αναφερόμενος στη στρατηγική της Επιχείρησης είπε ότι η ΔEΗ χρειάζεται να διατηρήσει την λειτουργική κερδοφορία που επιτυγχάνει από το 2020, της τάξης των 900 εκ. – 1 δις ευρώ ετησίως, ώστε να χρηματοδοτεί τις επενδύσεις της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here