Με στάσεις εργασίας από την έναρξη λειτουργίας µέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 µέχρι την λήξη το βράδυ της Πέµπτης 14 Ιουνίου συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο μετρό στις κινητοποιήσεις κατά του νέου πολυνομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση αύριο Πέμπτη.

Η ανακοίνωση του σωματείου ΣΕΛΜΑ είναι η ακόλουθη:

«Στις 14 Ιουνίου ψηφίζεται ένα νέο πακέτο µέτρων, το λεγόµενο µεσοπρόθεσµο, µε ισχύ µέχρι το 2022 αλλά στην πραγµατικότητα αποτελεί τον ενδιάµεσο κρίκο για την εσαεί συνέχιση των µνηµονίων. Τα νέα µέτρα, µε άλλα λόγια το τέταρτο µνηµόνιο, είναι ακόµη χειρότερα για το λαό, προβλέπουν ωστόσο φοροαπαλλαγές για το µεγάλο κεφάλαιο και ταυτόχρονα την διατήρηση της εργασιακής ζούγκλας που δηµιούργησαν τα προηγούµενα µνηµόνια. Τα µέτρα του «νέου µεσοπρόθεσµου πλαισίου δηµοσιονοµικής στρατηγικής 2019-22» όπως µε κυνισµό αποκαλούνται δεν αφήνουν φυσικά ανέγγιχτες τις συγκοινωνίες.

Οι δανειστές στους οποίους έχει ήδη παραδοθεί σαν ενέχυρο η δηµόσια περιουσία µέσω του γνωστού Υπερταµείου πλέον θα µπορούν να προχωρούν σε κατασχέσεις και ξεπούληµα της δηµόσιας περιουσίας στην περίπτωση που καθυστερήσει η πληρωµή κάποιας δόσης. Προβλέπεται άµεση ιδιωτικοποίηση της ∆ΕΗ, της ∆ΕΣΦΑ, ΕΥ∆ΑΠ, ΕΥΑΘ και ιδιωτικοποίηση µε συνοπτικές διαδικασίες του Ελληνικού για χάρη του οµίλου Λάτση. Για τον ίδιο λόγο προχωρά µε εντατικούς ρυθµούς το κλείσιµο του αµαξοστασίου της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό ξεφορτώνοντας τα λεωφορεία για παλιοσίδερα µέσω ιδιωτών. Ακόµη προβλέπουν µείωση του αφορολόγητου κατά 50% που θα στοιχίσει µε γρήγορους υπολογισµούς περίπου 50 ευρώ µείωση στον µηνιαίο µισθό µας.. Καµία πρόβλεψη για προσλήψεις µόνιµου προσωπικού στους τοµείς της υγείας, της παιδείας και των υπηρεσιών εκτός του µηχανισµού κατασχέσεων.

Προβλέπουν επίσης πλεονάσµατα 3,5% µέχρι το 2022 που θα πει µηδενική χρηµατοδότηση για τις δηµόσιες και κοινωνικές ανάγκες που συµπεριλαµβάνονται και οι συγκοινωνίες. ∆ηλαδή θα συνεχιστεί η έλλειψη χρηµατοδότησης για ανταλλακτικά και αναλώσιµα είδη απαραίτητα για την συντήρηση και λειτουργία των συρµών για να µην µιλήσουµε για την έλλειψη προσωπικού και την καταστρατήγηση της συλλογικής µας σύµβασης. Προβλέπονται ακόµη αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, µείωση των συντάξεων και κατάργηση του ΕΚΑΣ. Και όλα αυτά θα ελέγχονται από µόνιµη παρουσία τοποτηρητών των δανειστών και αξιολογήσεις ανά τρίµηνο. Είναι φανερό ότι «δίκαιη ανάπτυξη» σηµαίνει νέες χειρότερες θυσίες για τους πολλούς και ακόµη µεγαλύτερα κέρδη για τους λίγους.

Για όλους αυτούς τους λόγους το ΣΕΛΜΑ αποφάσισε να συµµετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση των µέτρων, µε στάσεις εργασίας από την έναρξη λειτουργίας µέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 µέχρι την λήξη το βράδυ της Πέµπτης 14 Ιουνίου και την κλιµάκωση σε συνεννόηση µε αλλά σωµατεία και συλλογικότητες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here