Καθώς ο κόσμος ετοιμάζεται να διανείμει εμβόλια για την πανδημία, η Starbucks προβάλλει ένα ισχυρό rebound ζήτησης καφέ του έως το 2022.

Η CFO της εταιρείας, Pat Grismer επανέλαβε την πρόβλεψη για το 2021 για προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 2,70 $ έως 2,90 $. Μέχρι το οικονομικό έτος του 2022, το οποίο θα ξεκινήσει τον επόμενο Οκτώβριο, η αλυσίδα καφέ προβλέπει ανάπτυξη άνω του 20%.

Το 2023 και το 2024, η Starbucks αναμένεται να επιτύχει μακροπρόθεσμους στόχους ανάπτυξης, με προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξημένα κατά 10% έως 12%. Οι μετοχές της Starbucks σημείωσαν θετικό πρόσημο άνω του 4% στο extended trading. 

Ο Grismer είπε επίσης στους επενδυτές ότι η Starbucks αυξάνει ελαφρώς τις προβλέψεις της για συνεχιζόμενη μακροπρόθεσμη άνοδο των εσόδων σε εύρος από 8% έως 10%. Στην τελευταία συνάντηση των επενδυτών το 2018, η εταιρεία είχε εκτιμήσει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα αυξάνονταν τουλάχιστον 10% ετησίως και η ενοποιημένη αύξηση εσόδων θα κυμαινόταν από 7% έως 9% μακροπρόθεσμα.

Τα στελέχη κοινοποίησαν επίσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη στρατηγική της εταιρείας για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης αλλά και μέσω του διπλασιασμού των νέων κρύων ροφημάτων που θα προσφέρει.

Στην εγχώρια αγορά των ΗΠΑ, η Starbucks επιταχύνει τις αλλαγές όσον αφορά το αποτύπωμά της, κλείνοντας περίπου 800 τοποθεσίες με χαμηλή απόδοση και δημιουργώντας νέες μορφές καταστημάτων, όπως αστικές καφετέριες χωρίς καθίσματα.

Μακροπρόθεσμα, η Starbucks προβάλλει καθαρή νέα αύξηση των καταστημάτων της κατά 6% καθώς προσπαθεί να προσεγγίσει τον αριθμό των 55.000 καταστημάτων παγκοσμίως έως το 2030. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here