Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία όλων των δοκιμαστηρίων εντός των καταστημάτων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω του κοροναϊού.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι τα μέλη του ενημερώνουν όλους τους ατμιστές πελάτες ότι θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνότατα τις ατμιστικές τους συσκευές, να μη τις δανείζουν σε άλλα άτομα και να μην τις ακουμπούν σε επιφάνειες που δεν έχουν απολυμανθεί από τους ίδιους.

Παράλληλα, ο ΣΕΠΠΑ αναφέρει ότι έχουν ληφθεί και άλλα μέτρα και έχουν δοθεί οδηγίες:

  • Εφόσον το κατάστημα διαθέτει σύστημα εξαερισμού, το έχουμε συνεχώς αναμμένο, από το άνοιγμα του καταστήματος μέχρι το κλείσιμο του. Επίσης η πόρτα της εισόδου προσπαθούμε, με βοηθό τον καλό καιρό, να είναι συνεχώς ανοιχτή για καλύτερο αερισμό με φρέσκο αέρα.
  • Ενημερώνουμε το κοινό που επισκέπτεται το κατάστημα για την απαραίτητη ατομική υγιεινή και του δίνουμε φυλλάδιο με τους τρόπους καθαρισμού των χεριών τους.
  • Σε περίπτωση που ο πελάτης θέλει να πληρώσει με κάρτα και να χρησιμοποιήσει POS, του δίνουμε ένα γάντι μιας χρήσης (χειρουργικό) ώστε να εκτελέσει με ασφάλεια την πληκτρολόγηση PIN.
  • Ενημερώνουμε όλο το προσωπικό να είναι πολύ προσεκτικό στην τήρηση των κανόνων υγιεινής, να αποφεύγει χειραψίες με τους πελάτες και να απολυμαίνει τα χέρια του πολύ συχνά. Οπωσδήποτε πριν πιάσει προϊόντα για λογαριασμό του πελάτη να φορέσει γάντια μιας χρήσης.

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here