• «Η Ελλάδα είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου για την εξασφάλιση της επενδυτικής βαθμίδας», αποκάλυψε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Αναφερόμενος στα δημοσιονομικά δεσμεύτηκε ότι ο προϋπολογισμός θα ξεκινήσει από το 2023 να εμφανίζει πρωτογενή πλεονάσματα.

  • «Δημιουργήσαμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, μειώνοντας το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών»

συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας, συμπληρώνοντας ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια «συνέβαλαν στην προσέλκυση επενδυτών, και μάλιστα κυρίως από τις ΗΠΑ».

  • «Παρά το γεγονός ότι το 2022 δαπανήσαμε πολλά για τη στήριξη των ασθενέστερων, είχαμε την μεγαλύτερη δημοσιονομική σταθεροποίηση μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ενώ από το 2023 θα περάσουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα»

Στο μεταξύ και η Goldman Sachs σε σημερινή έκθεση της προβλέπει ότι η χώρα έχει αυξημένες πιθανότητες να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα στις αρχές του 2023.

Κατά την άποψη της Goldman Sachs, η ελληνική οικονομία συνέχισε την βελτίωση της, ενώ αναμένεται πως θα συνεχίσει να έχει καλύτερη απόδοση από την ευρωζώνη το 2023, με την ΕΕ και το ΔΝΤ να προβλέπουν μέση αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ στο 1,3% έναντι της πρόβλεψης για -0,1% για τη ζώνη του ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα έως το 3,7% και το περιθώριο έναντι των Γερμανικών ομολόγων υποχώρησε κάτω από το όριο του 2%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here