Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση έως το τέλος του μήνα προσανατολίζεται σε σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της συσσωρευμένης κούρασης που βιώνουν οι πολίτες από το διαρκές lockdown και τα περιοριστικά μέτρα.

Ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε τη σταδιακή άρση των περιορισμών, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτό εξαρτάται και από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αύριο αναμένεται να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής των επιστημόνων η οποία θα αξιολογήσει την νέα επιδημιολογική κατάσταση αλλά και την έως τώρα εφαρμογή των μέτρων.

Ως προς τον σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα ως επικρατέστερη ημερομηνία φαίνεται να προκρίνεται η 22α Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία υπολογίζεται να ανοίξουν καταστήματα με ελάχιστο επιδημιολογικό φορτίο, όπως κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Την ίδια ημερομηνία ή μια εβδομάδα αργότερα, στις 29 Μαρτίου, θα ανοίξει κατά πάσα πιθανότητα το λιανεμπόριο, ενδεχομένως χωρίς χρονικό περιθώριο και περιορισμό.Ανοιχτή είναι εξάλλου η πλατφόρμα του 13032, η χρήση της οποίας πάντως θα δίνεται στους καταναλωτές μόνο μια φορά ημερησίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη από αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολίτες να μπορούν να μετακινηθούν σε προορισμούς εντός νομού, και σε άλλους δήμους ελεύθερα, στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033 χρησιμοποιώντας και αυτοκίνητο,κάτι που δεν ισχύει έως σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here