Με άνοδο των Τραπεζών και με ισχυρή στήριξη από τα blue chips, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την Τρίτη νέα υψηλά διετίας κλείνοντας πάνω από το επίπεδο των 930 μονάδων στις 934, 61 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,76%. Ο τζίρος έφθασε τα 116,76 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι οι μετοχές των ΕΤΕ και Eurobank ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών και πλέον ετών.

Το θετικό κλίμα από τις διεθνείς αγορές συνέβαλε επίσης, αλλά για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό αντέδρασαν δυναμικά οι 4 Τράπεζες οι οποίες πέτυχαν να φέρουν το καλύτερο κλείσιμο για το σύνολο της αγοράς μετά τις 27 Ιανουαρίου 2020.

Η άνοδος σημειώθηκε με το μεγαλύτερο τζίρο εδώ κι ένα μήνα, καθώς η ανοδική διάσπαση των αντιστάσεων προκάλεσε εγκατάλειψη πτωτικών θέσεων και άνοιγμα αγοραστικών για να ισοφαριστούν οι ζημιές των short.

Το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται καθώς οι Τράπεζες έχουν περιορίσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα και έχουν προγράμματα καθαρής πιστωτικής επέκτασης για δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ενώ τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα ενισχύσουν την προσπάθεια μετασχηματισμού της οικονομίας η οποία μόλις ξεκίνησε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here