Το αργότερο σε 3 εβδομάδες από σήμερα θα εγκαινιάσει η κυβέρνηση το πρόγραμμα παροχής δανείων στον ιδιωτικό τομέα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Έως το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να αρχίσει το πρόγραμμα παροχής χρηματοδότησης με δανειακά κεφάλαια συνολικού ύψους 12,8 δισ. ευρώ και με επιτόκιο από 0% έως μόλις 1% για όσους ενταχθούν.

  • Τον Ιανουάριο του 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν και τα πρώτα προγράμματα επιδοτήσεων των 17,8 δισ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν άμεσα κυρίως προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο λόγος για τη ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων αλλά και τα ειδικά προγράμματα για τον αγροτικό τομέα.

Ήδη η κυβέρνηση έχει υπογράψει σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενώ 6 ελληνικές τράπεζες ( 4 συστημικές και 2 μη συστημικές) έχουν υποβάλει προτάσεις συμμετοχής.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης έως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου να ξεκινήσει η παροχή δανείων.

  • Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εκδοθεί και η υπουργική απόφαση η οποία θα ρυθμίζει θέματα σύγκρουσης συμφερόντων και θα ξεκαθαρίζει ότι οι κρατικές επιχειρήσεις δεν λαμβάνουν τέτοια δάνεια.

Τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα καλύπτουν κατά ανώτατο όριο το 50% του συνολικού επιλέξιμου επενδυτικού σχεδίου, το 30% θα είναι τραπεζική χρηματοδότηση και το 20% ιδία συμμετοχή του επιχειρηματία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here