Δεν έχει υψηλό δημόσιο χρέος, έχει όμως αποκλειστεί από κάθε προσοδοφόρο οικονομική συναλλαγή και καθημερινά χάνει συναλλαγματικά αποθέματα.

  • Σε νέα υποβάθμιση της Ρωσίας, σε «C» από «Β», προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας FITCH Ratings.

Η υποβάθμιση έρχεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις νομοθετικές διατάξεις της Ρωσίας αναφορικά με τις πληρωμές ξένων κατόχων ομολόγων.

  • Ο Οίκος FITCH επισημαίνει πως μια πτώχευση της χώρας θεωρείται άμεσα επικείμενη. Όσο περισσότερο πέφτει η αξιολόγηση, τόσο λιγότεροι δανειστές θα δείχνουν εμπιστοσύνη στη Ρωσία και θα είναι διατεθειμένοι να συνάπτουν συμφωνίες δανεισμού με λογικά επιτόκια.

Στις 2 Μαρτίου, ο FITCH είχε υποβαθμίσει τη Ρωσία  στην αξιολόγηση «B» με αρνητικό outlook  καθώς υποβαθμίζεται περαιτέρω, η δυνατότητα της Ρωσίας να εξυπηρετήσει το χρέος της.

  • «Η περαιτέρω επιτάχυνση των κυρώσεων και οι προτάσεις που θα μπορούσαν να περιορίσουν το εμπόριο ενέργειας, αυξάνουν την πιθανότητα μιας πολιτικής απάντησης από την πλευρά της Ρωσίας, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει επιλεκτική αθέτηση πληρωμής των κρατικών της υποχρεώσεων»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here