Γράφει η «ξενοδόχος»

Εντυπωσιακά νούμερα παρουσιάζει ο κλάδος του τουρισμού ως προς την συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις, συμβάλλοντας άμεσα για το 2018 στη δημιουργία 22 δισ. ευρώ, ενώ στην αιχμή της τουριστικής περιόδου ο τομέας συμβάλει σχεδόν στο 20% της συνολικής απασχόλησης της χώρας. Ταυτόχρονα, την τελευταία τριετία, στα ελληνικά ξενοδοχεία πραγματοποιήθηκαν ιδιωτικές επενδύσεις 5,6 δισ. ευρώ.  Συνολικά από την αρχή της κρίσης, ο τουρισμός έχει παράξει άμεσα 125 δισ. ευρώ, ενώ 230 εκατ. άνθρωποι έχουν ταξιδέψει στη χώρα μας, αποκομίζοντας μία θετική εμπειρία.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος από το βήμα της γενικής συνέλευση του Συνδέσμου, «ο τουρισμός αποτελεί μια μοναδική, πολύτιμη αξία για την οικονομία και συνολικά την κοινωνία». Ο ίδιος ζήτησε, στην κρίσιμη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, «προτάσεις, λύσεις, και ένα νέο εθνικό σχέδιο που θα περιγράφει με σαφήνεια και ρεαλισμό την επόμενη ημέρα για την χώρα μας. Ο τουρισμός, σε αυτόν τον σχεδιασμό μπορεί και πρέπει να κατέχει τον ρόλο και τη θέση που του αναλογεί, με μια συνολική στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης. Μια στρατηγική που θα ενθαρρύνει και θα διευκολύνει την υγιή επιχειρηματικότητα, θα προσελκύει ξένες επενδύσεις, θα διαχέει τα οφέλη της  στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Ρέτσος εξέφρασε την ικανοποίηση των τουριστικών φορέων για το γεγονός ότι στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε πολλές περιοχές της χώρας, ο τουρισμός υπήρξε αρκετά ψηλά στη θεματολογία της προεκλογικής περιόδου, με τρόπο ουσιαστικότερο από ότι στο παρελθόν.  Συζητήθηκαν συγκεκριμένα προβλήματα, ζητήματα υποδομών, θέματα διαχείρισης προορισμών, κάτι που από μέρους μας ήταν ζητούμενο και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

  • «Εκτιμούμε ότι σε αυτή τη θετική εξέλιξη, έπαιξαν ρόλο και οι περιφερειακές συναντήσεις που έκανε ο ΣΕΤΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, θέτοντας τη δική του ατζέντα και εξηγώντας τη στρατηγική, τις προτεραιότητες και τους στόχους μας. Μένει να φανεί στην πράξη, πώς οι νέοι Δήμαρχοι και οι νέοι Περιφερειάρχες, θα ακολουθήσουν το βέλτιστο δρόμο για τον ελληνικό τουρισμό και φυσικά για τους κατοίκους των περιοχών τους. Θα ήθελα όμως να τονίσω με έμφαση ότι το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να μην υπάρξει καμία ολιγωρία, ιδίως στους Δήμους ή τις Περιφέρειες που αλλάζουν διοίκηση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για την οποιαδήποτε «αρρυθμία», ειδικότερα στις τουριστικές περιοχές που θα φιλοξενήσουν εκατομμύρια τουρίστες». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here