Στην Guala Closures περνά το 100% της Astir Vitogiannis σύμφωνα με ανακοίνωση της Ideal, μια συμφωνία με Enterprise value ύψους 136 εκατ. ευρώ.

Το 2023 οι εταιρείες πούλησαν περισσότερα από 12,3 δισ. μεταλλικά πώματα, με Έσοδα € 75 εκατ., Προσαρμοσμένο EBITDA € 19 εκατ., ΚΠΦ € 16 εκατ. και Καθαρό Δανεισμό € 15,0 εκατ.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Η IDEAL Holdings μέσω της θυγατρικής της SICC Limited, υπέγραψε συμφωνία για την πώληση του 100% της Astir Vitogiannis S.A. («Astir») στη Guala Closures. Η Astir κατέχει άμεσα το 74,99% της Coleus Packaging (pty) Limited (“Coleus”).

Η Astir εδρεύει στον Αυλώνα, παράγει περίπου 7 δισεκατομμύρια μεταλλικά πώματα ετησίως και εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 70 χώρες. Η Coleus εδρεύει στο Johannesburg της Νότιας Αφρικής, παράγει περίπου 6 δισεκατομμύρια μεταλλικά πώματα ετησίως και είναι ο κορυφαίος παραγωγός στην Υποσαχάρια Αφρική. Η Astir απέκτησε το 74,99% της Coleus τον Ιούλιο του 2022 και έγινε ο μοναδικός παραγωγός με εγκαταστάσεις στα 2 ημισφαίρια.

Οι εταιρείες εξυπηρετούν πολυεθνικές ζυθοποιίες και εταιρείες αναψυκτικών αλλά και ομοειδείς εταιρείες με μικρότερο μέγεθος, με διαφοροποιημένη πελατειακή βάση και περισσότερους από 600 πελάτες. Η Astir και η Coleus είναι γνωστές διεθνώς για την παραγωγή μεταλλικών πωμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται σε προϊόντα υψηλής ποιότητας, την εξαιρετική ποιότητα και τις συνεχείς επενδύσεις. Το 2023 οι εταιρείες πούλησαν περισσότερα από 12,3 δισ. μεταλλικά πώματα, με Έσοδα € 75 εκατ., Προσαρμοσμένο EBITDA € 19 εκατ., ΚΠΦ € 16 εκατ. και Καθαρό Δανεισμό € 15,0 εκατ. Η συμφωνηθείσα Εταιρική Αξία ανέρχεται σε € 136 εκατ., με την συνήθη επιφύλαξη ορισμένων προσαρμογών κλεισίματος. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται το Β’ Εξάμηνο 2024 και υπόκειται σε συνήθεις όρους κλεισίματος και ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Ο κ. Στέλιος Βιτογιάννης θα συνεχίσει στον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Astir, θα αναφέρεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Guala Closures και θα γίνει έμμεσος μέτοχος της Guala.

Η Guala Closures είναι παραγωγός πωμάτων υψηλής προστιθέμενης αξίας για οινοπνευματώδη οτά και κρασί, με 33 παραγωγικές εγκαταστάσεις, 7 κέντρα Ε&Α και διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ο κ. Στέλιος Βιτογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Astir, δήλωσε: «Αυτή η συναλλαγή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την εταιρεία, τους εργαζομένους και τους συνεργάτες της και θα επιταχύνει περαιτέρω την επόμενη φάση ανάπτυξής μας. Τα τελευταία 20 χρόνια, η Astir αναπτύχθηκε σταθερά, αποκτώντας ηγετική θέση στα μεταλλικά πώματα, με εξαιρετικά λειτουργικά και οικονομικά αποτελέσματα. Η είσοδος του Guala Closures θα επιτρέψει στην Εταιρεία να επεκτείνει περαιτέρω το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Είμαι πολύ υπερήφανος που η Astir προσέλκυσε το ενδιαφέρον του μεγέθους και της φήμης της Guala και είμαι χαρούμενος που ξεκινάω αυτό το νέο ταξίδι με έναν συνεργάτη που έχει θέσει πολύ φιλόδοξους στόχους, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συνέχεια για τη διοικητική ομάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ