1.000 αρχεία χωρητικότητας 65 Gigabyte της Γαλλικού κατασκευαστικού Ομίλου Ingerop έκαναν την εμφάνισή τους σε ιστοσελίδα του λεγόμενου «σκοτεινού διαδικτύου» (Darkweb). Πρόκειται για απόρρητα σχέδια που αφορούν πυρηνικά εργοστάσια και φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας ύστερα από έρευνα της Le Monde, της Sueedeutsche Zeitung και του γερμανικού δικτύου NDR.

Μεταξύ άλλων τα στοιχεία που εκλάπησαν είναι έγγραφα που αφορούν το πυρηνικό εργοστάσιο Φέσενχαϊμ στα σύνορα με τη Γερμανία, μια σχεδιαζόμενη μονάδα διαχείρισης πυρηνικών αποβλήτων στη βορειοανατολική Γαλλία, στοιχεία για τη θέση των καμερών ασφαλείας σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Γαλλία, και προσωπικά δεδομένα περίπου 1.200 εργαζομένων στον κατασκευαστικό όμιλο.

Την κλοπή των στοιχείων επιβεβαίωσε ο όμιλος Ingerop, που εδρεύει κοντά στο Παρίσι και μετέχει σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα ανά την υφήλιο.

Τα ίχνη των χάκερς οδήγησαν τους ερευνητές σε έναν διακομιστή στο Ντόρτμουντ, που ανήκει σ’ ένα αριστερό πολιτιστικό κέντρο, απ’ όπου φορτώθηκαν τα στοιχεία στο σκοτεινό διαδίκτυο, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν οι κυβερνοπειρατές σχετίζονται με κάποιο τρόπο με αριστερά στοιχεία ή πρόκειται για πολέμιους της χρήσης πυρηνικής ενέργειας.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here