Σήμερα Δευτέρα λήγει η προθεσμία, που είχε δώσει η ΔΕΗ στην Χαλυβουργική για την πληρωμή των θηριωδών οφειλών της επιχείρησης ύψους 31,8 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα κορυφώνεται η ενδοικογενειακή κόντρα, με νέο επεισόδιο- αυτή την αφορμή- με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε χθες ο πατριάρχης της οικογένειας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, στον συνάδελφό μου Ηλία Μπέλλο,  συνέντευξη την οποία αμφισβήτησαν τα αδέλφια Γιώργος και Παναγιώτης υποστηρίζοντας πως δεν ήταν του πατέρα τους.
Επί της ουσίας, η κόντρα τραβάει προς τα άκρα ενώ προς το τέλος Δεκεμβρίου ενδεχομένως να υπάρξουν νομικές εξελίξεις που θα αλλάζουν άρδην όλο το σκηνικό.

  • Παράλληλα ερώτημα είναι τι θα κάνει από την πλευρά της η ΔΕΗ, καθώς η αρχική προθεσμία που είχε δοθεί ήταν για την προηγούμενη Δευτέρα (10 Δεκεμβρίου) που παρήλθε διότι ουδείς από την Χαλυβουργική δεν προσήλθε.

Από τη μία σωρευμένες ζημίες και οφειλές (ξεπερνούν τα 400 εκατ. ) από την άλλη περιουσιακά στοιχεία (όπως τα δύο ιδιόκτητα λιμάνια) που έχει η ιστορική εταιρεία καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης λύσης, αναγκαστικά θα έλεγα.

  • Ενα σχέδιο, που έχει κατά καιρούς πέσει στο τραπέζι και επανήλθε το τελευταίο διάστημα περιλαμβάνει τον διαχωρισμό της εταιρείας σε “καλή” και “κακή” την ώρα που για ουδένα επιχειρηματία του κλάδου έχει εννοηθεί ή φημολογηθεί το παραμικρό.
  • Σ΄αυτή την περίπτωση θα κλείσει οριστικά ως εταιρεία και να αλλάξει χρήση: να μετατραπεί σε  logistics center εκμεταλλευόμενη την έκταση 1000 στρεμμάτωντης μονάδας στην Ελευσίνα, προσελκύοντας  νέο επενδυτή.

Για να δούμε, σήμερα, κατ΄ αρχήν, θα δοθεί νέα προθεσμία από την ΔΕΗ; με τα όσα αναφέρθηκαν από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο στην Καθημερινή και την απάντηση των υιών θα υπάρξει και νέο επεισόδιο;

Η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στον Ηλία Μπέλλο, δόθηκε σε μια περίοδο που αναμένεται η απόφασης της δικαιοσύνης για το αίτημα δικαστικής συμπαράστασης, που έχουν υποβάλει οι γιοί του, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, “βαρύτατη ψυχοδιανοητική έκπτωση” και μιλώντας για “προστασία των συμφερόντων του, που πλήττονται από τους επιτήδειους που τον έχουν κυκλώσει“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here