Επειδή όταν πρόκειται για συμβάσεις, άλλα τα μάτια των ασφαλιστικών και άλλα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Προσπαθούν οι ασφαλιστές να καταλάβουν τι γίνεται με κάποιες λίγες ασφαλιστικές και καθυστερούν να προσαρμόσουν τις συμβάσεις πάνω στην IDD.

Δεν αλλάζουν τους όρους μαθαίνουμε συν ότι στα συμβόλαια πάνε και βάζουν κάτι περίεργους όρους που δεν συνάδουν με την νέα νομοθεσία που έφερε η Οδηγία για την Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων (IDD).  Είναι κάτι σαν τα σούπερ μάρκετ που πέφτει το ΦΠΑ αλλά αυτά το θεωρούν ευκαιρία να σκαρώσουν διάφορα τεχνάσματα για να πωλήσουν όπως και ότι θέλουν.

Μα πώς γίνεται η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, οι ασφαλιστές να μην ρίχνουν ευθείες και λοξές ματιές για το τι πάνε να υπογράψουν και τι συμβαίνει γύρω τους;

Ακούσαμε και το άλλο, ότι κάποια δικηγορικά γραφεία πάνε να “πωλήσουν” καταφέρνοντας δια της πειθούς να κάνουν τις ασφαλιστικές να αισθάνονται ότι έχουν μόνο δικαιώματα, παραφράζοντας ορισμένους όρους της IDD για τα Δίκτυα.

Τι εξέλιξη θα μπορούσε να πάρει μία σχέση που έχει τεθεί σε λάθος βάση;

Αλλά, ακούσαμε και … ότι ακόμα κάποιες ασφαλιστικές δεν έχουν πλήρως κατανοήσει τι επιβάλλει η IDD, καθώς δεν έχουν προλάβει να εμπεδώσουν τους όρους.

Χωρίς, βέβαια να είναι όλα αρνητικά, κάποιες ασφαλιστικές έχουν κάνει διορθώσεις και η κατάσταση ομαλοποιείται. Κάποιες παίρνουν πίσω τους όρους και τους βελτιώνουν.

Λέτε να υπάρχουν και ασφαλιστικές που φλερτάρουν λίγο περισσότερο με τους όρους;

Η έρευνα στα “άδυτα” της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης συνεχίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here