Στα 650 ευρώ διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός από τον Φεβρουάριο ύστερα από την εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο.

Στους 600.000 ανέρχονται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται ευθέως από την αύξηση του κατώτατου μισθού και 280.000, οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται εμμέσως από την αύξηση επιδομάτων, που είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό.

Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι ιδιαίτερη για ακόμη έναν λόγο, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επειδή «η ημερήσια διάταξη έχει να κάνει με ένα θέμα που ακουμπά τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου, των στρατηγικών μας στοχεύσεων, αλλά κυρίως ακουμπά τον πυρήνα του κοινωνικού ζητήματος και των κοινωνικών σχέσεων» δηλαδή το ζήτημα του μισθού, του κατώτατου μισθού.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σήμερα στην αύξηση του κατώτατου μισθού όσο και στην κατάργηση του υποκατώτου μισθού, που αφορά τους νέους κάτω από 25, «ενός απαράδεκτου θεσμού που δημιουργούσε εργαζομένους δύο ταχυτήτων, χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here