Κάτω και από τα 40 ευρώ η μεγαβατώρα υποχώρησε σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου στην αγορά TTF της Ολλανδίας, στα επίπεδα τιμών των αρχών Ιουλίου 2021.

Είναι χαμηλό 20 μηνών για την τιμή του φυσικού αερίου η χαμηλότερη τιμή από την περίοδο της κρίσης των αγωγών και πολύ πριν τον πόλεμο. Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη διαπραγματεύεται τώρα στα 40,55 ευρώ η μεγαβατώρα, με ημερήσια πτώση 5,38%. Η εβδομαδιαία πτώση της τιμής είναι μεγαλύτερη από 17%.

Στα reports για τους traders οι isiders της αγοράς μαθαίνουν ότι οι αποθηκευτικοί χώροι της Ευρώπης ενώ η άνοιξη έχει μπει είναι γεμάτοι κατά 56% και ο καιρός αναμένεται θερμότερος από ότι συνήθως.

Πέραν αυτού οι αφίξεις υγροποιημένου αερίου στα ευρωπαϊκά λιμάνια είναι μεγαλύτερες από συνήθως επίσης, ενώ οι προβλέψεις της EdF για την παραγωγή ηλεκτρισμού από πυρηνικές μονάδες είναι πολύ ενισχυτικές και δεν άλλαξαν λόγω των απεργιών στη Γαλλία.

Ως εκ τούτου οι τιμές συνεχίζουν να υποχωρούν εκπλήσσοντας θετικά και θα δώσουν ευκαιρίες για γρήγορη και εύκολη αναπλήρωση των ευρωπαϊκών αποθεμάτων φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα.

ΝΑΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ