Γράφει η «ξενοδόχος»

Θετικά κινούνται στο εντεκάμηνο του 2019 τα νούμερα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία από την Fraport Greece για το διάστημα από τον Ιανουάριο έως και το Νοέμβριο του 2019, διανύοντας ήδη τη χειμερινή περίοδο για τις αεροπορικές, η επιβατική κίνησης για τα 14 αεροδρόμια που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» της εταιρείας ανήλθε στα 29,45 εκατ., παρουσιάζοντας άνοδο κατά 1% από  τα 29,16 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Στο «χαρτοφυλάκιο» της εταιρείας περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια σε Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, Κώ, Μυτιλήνη, Μύκονο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθος. Σταθεροποιητικά,  με οριακή αύξηση κινήθηκε ο Νοέμβριος, όπου η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ξεπέρασε κατά τι τις  727 χιλ. επιβάτες από 726,2 χιλ. τον περυσινό Νοέμβριο.

Όσον αφορά τα περιφερειακά αεροδρόμια με τις υψηλότερες επιδόσεις στο εντεκάμηνο, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι αυτό που σημειώνει το  μεγαλύτερο όγκο επιβατών, φθάνοντας συνολικά τα 6,45 εκατ. στο εντεκάμηνο, από τα 6,24 εκατ. επιβατών το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με άνοδο κατά +3,3%. Ως προς τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης, παρατηρούνται για την περίοδο του εντεκαμήνου  στο αεροδρόμιο της Μυκόνου με ένα +9%, στο 1,5 εκατ. επιβάτες και ακολουθεί το αεροδρόμιο του Ακτίου με ένα +7,2%. Αντίθετα,  η μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζεται στο αεροδρόμιο της Καβάλας με πτώση της επιβατικής κίνησης κατά 20% στις 318 χιλιάδες από 400 χιλ. πέρυσι την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2019.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here