«Σενάριο τρόμου» για τις αντασφαλιστικές ανά τον κόσμο η προοπτική ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το καλοκαίρι

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στα 200 εκατ. ευρώ υπολογίζει η γερμανική αντασφαλιστική Hannover Re την δυνητική έκθεσή της στις παρενέργειες του κορωνοϊού. Τον αριθμό αυτό αποκάλυψε στους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jean-Jacques Henchoz στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με οικονομικούς αναλυτές για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου του 2019 (είχαν δημοσιευθεί προ ημερών).

Ο κ. Henchoz τόνισε ότι η εκτίμησή αυτή βασίζεται στο χειρότερο σενάριο, που έχει ως παραδοχές την ευρεία διαταραχή επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων στο χαρτοφυλάκιο γενικών αντασφαλίσεων της Hannover Re.  Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο υπολογισμός περιλαμβάνει την πιθανή ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με τον Γενικό Οικονομικό Διευθυντή Roland Vogel να επισημαίνει ότι η έκθεση της γερμανικής αντασφαλιστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω της ακύρωσής τους αφορά σε «μεσαίο προς μεγάλο διψήφιο αριθμό» εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Michael Pickel, Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Hannover Re που εποπτεύει το χαρτοφυλάκιο γενικών αντασφαλίσεων τόνισε ότι η εταιρεία «δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρή» στις καλύψεις όσον αφορά την ακύρωση γεγονότων και ότι στον κλάδο αθλητισμού, η δραστηριότητά της συνδέεται περισσότερο με την κάλυψη αθλητών έναντι του κινδύνου ατυχήματος.

Ο Klaus Miller, Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ με αρμοδιότητα για τον κλάδο ζωής και υγείας είπε ότι η  Hannover Re έχει αντασφαλιστικές καλύψεις έναντι του κινδύνου πανδημίας στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και την Αυστραλία. Το όριο έχει τεθεί στα 360 εκατ. ευρώ και ενεργοποιείται όταν καταγραφούν συγκεκριμένα ποσοστά θνησιμότητας στις τρεις αυτές χώρες. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα ποσοστά θνησιμότητας πρέπει να αυξηθούν σημαντικά σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα για να ενεργοποιηθούν οι σχετικές ρήτρες.

Οι διευκρινίσεις της Hannover Re ακολούθησαν την ανακοίνωση της Munich Re ότι η έκθεσή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αφορά «τριψήφιο αριθμό» εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η έκθεσή της σε αντασφαλιστικά συμβόλαια για τον κίνδυνο πανδημίας είναι της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here