Ελλάδα, Πολωνία και τώρα άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Ο λόγος για την ελληνική start up, Spotawheel που κατάφερε να «σηκώσει» 10 εκατ. ευρώ και θέτει ως άμεσο στόχο την επέκταση της σε νέες αγορές της Ευρώπης που ο ψηφιακός μετασχηματισμός της αγοράς αυτοκινήτου επιταχύνεται από την πανδημία.

H ομάδα της Spotawheel ξεκίνησε τη επιχειρηματική δραστηριότητά της τον Απρίλιο του 2015 με την υπηρεσία ελέγχου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, Spotamechanic, η οποία έκανε το λεγόμενο disrupt στον χώρο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με τους ελέγχους της.

Τώρα με τη νέα χρηματοδότηση θα επεκτείνει και το δυναμικό της, -το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται στην Ελλάδα-, τόσο στη Πολωνία όσο και στις νέες χώρες (25 είναι στο πλάνο) που θα δραστηριοποιηθεί, με πρώτο σταθμό την Γερμανία στο τέλος του 2020.

Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στην ελληνική start up μεταφράζεται με επιχειρηματικά κεφάλαια και δάνειο, με την VentureFriends να ηγείται. Στην εν λόγω στήριξη συμμετέχουν επίσης η Velocity Partners, η FJ Labs και άλλοι στρατηγικοί επενδυτές.

Υπενθυμίζεται πως η Spotawheel είχε σηκώσει συνολικά 8 εκατομμύρια το 2019 κλείνοντας τον πρώτο μεγάλο γύρο με βασικούς επενδυτές τα δυο ελληνικά funds.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι με την τεράστια ευκαιρία να ηγηθούμε του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου, αξίας 400 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία ο Covid επιτάχυνε διεθνώς προς όφελος μας. Η προηγμένη ψηφιακή μας πλατφόρμα χρησιμοποιεί τελευταίου επιπέδου απεικόνιση 360o που σε συνδυασμό με την εγγύηση η οποία παρέχεται σε κάθε προσφερόμενο αυτοκίνητο, επιτρέπουν την ανέπαφη – αλλά και με δυνατότητα test drive – εμπειρία αγοράς στους πελάτες των χωρών που ήδη δραστηριοποιούμαστε. Ο άμεσος στόχος μας είναι να εντείνουμε τα δίκτυα εφοδιασμού μας στην Ε.Ε. και να αυξήσουμε τον ρυθμό απόκτησης αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας, τα οποία είναι ήδη ταυτοποιημένα από αλγόριθμους που έχουμε αναπτύξει εσωτερικά και συνεχώς τιμολογούν εκατομμύρια αυτοκίνητα που προσφέρονται καθημερινά σε όλη την Ευρώπη”, δήλωσε ο Χάρης Αρβανίτης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Spotawheel.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την περαιτέρω στήριξη της Spotawheel στην επιδίωξή της να επεκταθεί διεθνώς ενώ αναβαθμίζει τις διαδικασίες προμήθειας αποθέματος βασισμένη σε αξιοποίηση δεδομένων από όλη την Ευρώπη. Η ομάδα εργάζεται αδιάκοπα προς την βελτίωση της εμπειρίας πελάτη αλλά και των εσωτερικών διαδικασιών και η προθυμία τους να γίνονται ολοένα καλύτεροι σε όλα τα μέτωπα είναι συγκλονιστική» δήλωσε από πλευράς του ο Απόστολος Αποστολάκης, Partner στη VentureFriends.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here