Δημήτρης Μαλλάς

 

Τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια θέλει να διατηρήσει και το 2019 η Space Hellas, στόχος της οποίας είναι να εξελιχθεί σε μία εταιρεία τεχνολογικών λύσεων που θα βοηθά επιχειρήσεις και οργανισμούς να υλοποιήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της διοίκησης της εισηγμένης κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, η εκτίμηση είναι πως η φετινή χρονιά θα κινηθεί σε καλύτερα επίπεδα από εκείνα του 2018 οπότε η Space Hellas πέτυχε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 66,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10,8% σε σχέση με τα 59,7 εκατ. ευρώ του 2017. Από τα πιο σημαντικά στοιχεία, πάντως, είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς το 2018 οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 52 με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον όμιλο της Space Hellas να φθάσουν τους 348, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι το 2013 απασχολούσε 206 άτομα.

Όσον αφορά την κερδοφορία, τα EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) διαμορφώθηκαν το 218 στα 5,9 εκατ. ευρώ έναντι 4,8 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να ενισχύονται κατά 26% στα 2,081 εκατ. ευρώ (έναντι 1,652 εκατ. ευρώ), ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,218 εκατ. ευρώ έναντι 1,114 εκατ. ευρώ το 2017.

Η Space Hellas ξεκίνησε τον δικό της μετασχηματισμό από το 2008, πριν δηλαδή την κρίση, και με τις συνολικές επενδύσεις από τότε να έχουν ανέλθει σε 21 εκατ. ευρώ, έχει πετύχει να εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της παροχής ολοκληρωμένων λύσεων προς επιχειρήσεις και οργανισμούς, διαθέτοντας ένα αρκετά ευρύ και σημαντικό πελατολόγιο. Από το 2017 η Space Hellas έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε τομείς όπως είναι το cloud και το data analytics, ενώ, σύμφωνα με τα στελέχη της, έχει πλέον εξελιχθεί από system integrator σε έναν digital integration enabler.

Η αύξηση που υπήρξε το 2018 αποδίδεται κατά κύριο λόγο σε έργα και συμβάσεις από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ για το 2019 η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στο χώρο των συστημάτων και ολοκληρωμένων λύσεων τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και ασφάλειας, ενώ μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η συνεισφορά στον εταιρικό κύκλο εργασιών από τα έργα του δημοσίου και από τις διεθνείς αγορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σημειωτέον πως η Space Hellas έχει αρχίσει να στρέφει το ενδιαφέρον της και στο εξωτερικό, έχοντας μάλιστα αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό στην ολλανδική WebIQ με το πλάνο της να είναι η περαιτέρω αύξηση της συγκεκριμένης συμμετοχής. Τα στελέχη της Space Hellas δεν απέκλεισαν πάντως το ενδεχόμενο εξαγορών εντός ή εκτός των ελληνικών συνόρων, εφόσον, βέβαια, υπάρξουν οι κατάλληλες ευκαιρίες.

 

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here