Στον καθοριστικό ρόλο της ασφάλισης για την εύρυθμη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας αναφέρεται σε κείμενο-ανάλυση ο κ. Σπήλιος Πετρόπουλος, Senior Account Manager, Μega Brokers. Επισημαίνει δε τις τέσσερις κατηγορίες ασφάλισης, καθεμία από τις οποίες ενεργοποιείται σε περίπτωση έλευσης διαφόρων κινδύνων.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο:

Ο κλάδος των logistics είναι ένας πολυδιάστατος κλάδος, με πληθώρα υπηρεσιών, όπως ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η διαχείριση, η εκτέλεση και η παρακολούθηση ροών πρώτων υλών, αγαθών και πληροφοριών μιας επιχείρησης. Περιλαμβάνει επίσης τα στάδια από τη μεταφορά και την αποθήκευση μέχρι τη διανομή, αλλά και την αντίστροφη εφοδιαστική αλυσίδα, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις επαναχρησιμοποιούν τα προϊόντα τους. Εύλογα, λοιπόν, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εφοδιαστικής αλυσίδας και είναι απαραίτητος για την υποστήριξη ενός ισχυρού, ευέλικτου και αποτελεσματικού παραγωγικού μοντέλου.

 Παράλληλα, είναι κι ένας κλάδος με συνεχείς προκλήσεις και ευκαιρίες εξέλιξης. Η ραγδαία αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου, λόγω και πανδημίας, γέννησε πολλές ευκαιρίες στον κλάδο των logistics, καθώς αυξήθηκαν οι ανάγκες για αποθήκευση και μεταφορά μεγαλύτερου όγκου εμπορευμάτων. Η είσοδος νέων τεχνολογιών, με τη χρήση ρομποτικών συστημάτων και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών, ακόμη και με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, είναι επίσης απαραίτητη για την περαιτέρω εξέλιξη του κλάδου.

 Και η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας συνδράμει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του κλάδου, καθώς έχει αναγνωριστεί από μεγάλους ξένους επενδυτές ως χώρα με δυνατότητες να μετασχηματιστεί σε έναν σημαντικό κόμβο της εφοδιαστικής αλυσίδας για την Ευρώπη, ως ένα στρατηγικής σημασίας σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης,

Περισσότερα στο Insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here