Την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, μετά από πολλούς μήνες απουσίας, συγκάλεσε τα όργανα της ΓΣΕΕ σε τακτική συνεδρίαση.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ με επικεφαλής τον Τάσο Γκιάτη:

  • «θα περίμενε κανείς, μετά την απουσία μηνών, ότι ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα ζητούσε να ληφθούν αποφάσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους (ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, ανατιμήσεις, ακρίβεια, μέτρα στήριξης εργαζομένων κλπ)».

«Προς έκπληξη όλων τα μόνα θέματα που απασχόλησαν την Ολομέλεια ήταν η τακτοποίηση ημετέρων σε αμειβόμενες θέσεις στα διάφορα όργανα της ΓΣΕΕ», αναφέρει η ΕΝΟΤΗΤΑ.

Ένα από αυτό και ίσως το πλέον προκλητικό, είναι όπως σημειώνει η ΕΝΟΤΗΤΑ ότι:

  • «στην ίδια συνεδρίαση ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ, αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος με δική του απόφαση προσέλαβε στη ΓΣΕΕ υπάλληλο του ΣΕΒ με, μηνιαίες αποδοχές 5.800€ !!».

Προφανώς όπως χαρακτηριστικά τονίζει η ΕΝΟΤΗΤΑ

  • «ο …πήχης διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό θα ανέλθει από 750€ σε 5.800€!!».

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που κινήθηκε στην ίδια λογική, που όπως σημειώνει η ΕΝΟΤΗΤΑ, είναι το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και ΚΕΚ-ΙΝΕ/ΓΣΕΕ το οποίο διοικείται από 11μελές Διοικητικό συμβούλιο και η θητεία του λήγει στις 27/12/2021.

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι από τους κορυφαίους θεσμούς της ΓΣΕΕ, με αξιοπιστία και σπουδαία συνεισφορά στην επιστημονική προσέγγιση της προοπτικής της εργασίας.

Επειδή ακριβώς αυτός ο θεσμός διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, το πρώτο ζητούμενο είναι  η διαφάνεια και ο έλεγχος, όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων, στα οικονομικά του.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ όρισε ετσιθελικά δική του Διοίκηση αγνοώντας τις παραινέσεις του Γεν. Γραμματέα της Συνομοσπονδίας και όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων για συμμετοχή όλων των δυνάμεων.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση του για τον αποκλεισμό της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ” να ομολογήσει ότι γίνεται επειδή του ασκεί κριτική»!!

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

Τώρα πια είναι αποκλειστικά δική του η ευθύνη για το καθοριστικό πλήγμα που θα επιφέρουμε στην αξιοπιστία του θεσμού αφού θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να ακυρώσουμε την πρόθεση διοικητικής λεηλασίας του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και του απόλυτου ελέγχου διαχειριστικών πράξεων.

  • Στη συνέχεια μας ανακοίνωσε ότι θα προτείνει την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από την Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή, έναν σημαντικό θεσμό στον οποίο συμμετέχει η ΓΣΕΕ επί σειρά ετών, γιατί δεν εξελέγη στη θέση του Προέδρου της ΟΚΕ το άτομο που πρότεινε (υπάλληλο της ΓΣΕΕ) και εξελέγη απόλυτα δημοκρατικά από το σώμα ως Πρόεδρος ο κ. Γιάννης Πάϊδας (πτυχιούχος ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό τίτλο Οργάνωσης-Διοίκησης του Middlesex University της Αγγλίας)!!
  • Αν όμως αποχωρεί από την ΟΚΕ, γιατί δεν αποχωρεί και από την ΟΚΕ/Βρυξελλών που διόρισε δύο δικά του στελέχη με απροσδιόριστες αμοιβές;

Όλα αυτά βέβαια που συμβαίνουν στη ΓΣΕΕ δεν απασχολούν τους εργαζόμενους .

Αυτοί έχουν καταλάβει τι γίνεται!