Πρωτιές κατέγραψαν τρία σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στις αρχές του 2020, όπως αποτυπώνεται από τα στοιχεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τα σούπερ μάρκετ Μασούτης διαθέτουν τη μεγαλύτερη αλυσίδα 559 καταστήματα συνολικά (σ.σ μέσω και του franchise) ενώ δεύτερη έρχεται η Σκλαβενίτης -στην οποίο εντάσσονται επίσης τα σήματα των Χαλκιαδάκη και The Mart –με 503 καταστήματα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία εταιρικά.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ακολουθεί καθώς μέσω franchise έχει καταφέρει να διαθέτει «στόλο» 449 καταστημάτων, εκ των οποίων το 29% είναι franchise.

Η Σκλαβενίτης έχει το προβάδισμα σε σούπερ μάρκετ και hyper markets

Όσον αφορά τα εταιρικά σούπερ μάρκετ, τα περισσότερα τα διαθέτει η Σκλαβενίτης με 446 και ακολουθεί η ΑΒ Βασιλόπουλος με 378 καταστήματα.Στην αγορά των hyper markets προβάδισμα έχει και πάλι ο Σκλαβενίτης με 36 καταστήματα, έναντι 7 που διαθέτει ο Μασούτης.

Μεγάλη είναι η δραστηριοποίηση του Μασούτη αλλά και του Bazaar στην λειτουργία μίνι μάρκετ. Ενδεικτικά, το 23% του συνόλου των καταστημάτων της Bazaar είναι τύπου μίνι μάρκετ, όπως και το 40% της Μασούτης.

Πρωτιά Metro στα cash & carry

Στην κατηγορία καταστημάτων cash & carry πρωταγωνιστεί η Μetro του Ομίλου Παντελιάδη με συνολικά 49 καταστήματα. Εξαίρεση από τις πωλήσεις χονδρικής αποτελούν ο ΣΥΝΚΑ και η Κρητικός, παρότι η δεύτερη έχει στη διάθεσή της το δίκτυο της CRM Αριάδνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here