Η Sony ανακοίνωσε ότι η καινοτομία και η επίδοσή της στον κλάδο της ψηφιακής απεικόνισης αναγνωρίστηκε για ακόμη μια φορά από την υψηλού κύρους ετήσια διοργάνωση Βραβείων της Ένωσης Τεχνικού Φωτογραφικού Τύπου, TIPA (Technical Image Press Association), αποσπώντας, συνολικά, τέσσερα βραβεία.Α νάμεσα σε αυτά είναι το πολυαναμενόμενο βραβείο «Best Photo Innovation» – Βραβείο «Καλύτερης Φωτογραφικής Καινοτομίας» για την τεχνολογία «Real Time Tracking» (Παρακολούθηση σε Πραγματικό Χρόνο), τηνοποία συναντάμε σε διάφορα μοντέλα της γκάμας προϊόντων ψηφιακής απεικόνισης της εταιρείας.

Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφικής Καινοτομίας: Τεχνολογία «Real-Time Tracking»

Το Real-TimeTracking (παρακολούθηση θέματος σε πραγματικό χρόνο) της Sonyμεταφέρει την τεχνολογία Auto Focus σε νέο επίπεδο. Μόλις ο φωτογράφος εντοπίσει το θέμα, ασκώντας τη μισή πίεση στο κλείστρο, το σύστημα παρακολουθεί το θέμα ανεξάρτητα από το που μετακινείται μέσα στο πλαίσιο. Χάρη στην αυτόματη εστίαση πραγματικού χρόνου(Real-time Eye AF) για ανθρώπους και ζώα, η κάμερα θα εστιάζει αυτόματα στο μάτι του αντικειμένου σας, όταν είναι ορατό στο πλαίσιο. Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη(AI) και πληροφορίες που έχει “συλλέξει” για το φωτογραφικό αντικείμενο, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος, της φωτεινότητας, της απόστασης, αλλά ακόμη και των σχημάτων του προσώπου και των ματιών για να διατηρεί την εστίαση, επιτρέποντας να «κλειδώσει» η εστίαση απρόσκοπτα (AFlock-on), χωρίς την ανάγκη αλλαγής των ρυθμίσεωνAF. Είναι ένα αξιοσημείωτο σύστημα που αλλάζει τα δεδομένα, όσον αφορά στην ταχύτητα και την ακρίβεια της τεχνολογίας AF.

Βραβείο Καλύτερης Επαγγελματικής FullFrameΦωτογραφικής Μηχανής: α7RIV

H Sonyα 7RIV διαθέτει έναν Full Frame CMOS 61,2 MP αισθητήρα που ανταγωνίζεται το αποτέλεσμα κάμερας μεσαίου φορμά σε ένα πιο μικρό μέγεθος, ενώ οι λειτουργίες 4 ή 16λήψεων μετατόπισης pixel υψηλής ανάλυσης μπορούν να αποδώσουν ένα εκπληκτικό μέγεθος αρχείου 240ΜΡ. Η λειτουργία εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης δεν λειτουργεί εις βάρος των δυνατοτήτων σταθερών λήψεων ή βίντεο, οι οποίες περιλαμβάνουν ταχύτητα ριπής 10 fps και βίντεο 4Kπλήρους καρέ. Επιπλέον, το μοντέλο A7RIV ενσωματώνει το σύστημα «Real-Time AF Tracking» της Sony και παρέχει διπλές υποδοχές για κάρτες UHS-II υψηλής ταχύτητας.

Βραβείο Καλύτερης APS-CExpert Φωτογραφικής Μηχανής: α6600

Η Sony α6600 είναι ιδανική για τους φωτογράφους που επιθυμούν την άνεση στην κίνηση που εξασφαλίζει το μικρότερο μέγεθος σε συνδυασμό με τη συναρπαστική ευελιξία και τα δημιουργικά χαρακτηριστικά τόσο για σταθερές εικόνες όσο και για το βίντεο. Είναι, επίσης, μια εξαιρετική λύση για τους δημιουργούς περιεχομένου λόγω της δυνατότητας καταγραφής 4K και της σταθεροποίησης του συστήματος IBIS. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί να φωτογραφίζει έως και 11 καρέ ανά δευτερόλεπτο, διαθέτει μια μεγάλη μπαταρία τύπου “Z”, παρέχοντας την καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας στην κατηγορία της και περιλαμβάνει, επίσης, νέες και εντυπωσιακές τεχνολογίες τηςSony, όπως: το «Real-Time Tracking AF », που επιτρέπει την παρακολούθηση θέματος, την ανίχνευση προσώπου ή ακόμη και την ανίχνευση ματιών.

Βραβείο Καλύτερης Expert Compact Φωτογραφικής Μηχανής: RX100 VII

HRX100 VIIείναι ιδανική για όλους όσοι αναζητούν μια φωτογραφική μηχανή «τσέπης»,με ενσωματωμένο φακό, ενώ διαθέτει μια πλήρη γκάμα επιλογών απεικόνισης που ανταγωνίζονται επαγγελματικές κάμερες. Υποστηρίζει οπτική σταθεροποίηση εικόνας και εκπληκτική ταχύτητα ριπής στα 20fps συνεχούς λήψης. Οι ποικίλες λειτουργίες επιλογής σκηνής και λειτουργίες drive που προσφέρονται, καθώς και το 4Kβίντεο, αλλά και το βίντεο κίνησης έως και 1000 fps, την καθιστούν εξαιρετική και για την εγγραφή βίντεο. Ο αισθητήρας ExmorR™ CMOS και η μνήμη DRAM δημιουργούν έναν υψηλής ταχύτητας δίαυλο μεταφοράς δεδομένων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here