Η SoftBank Group Corp σκοπεύει να δανείσει έως και 20 δισεκατομμύρια δολάρια στους υπαλλήλους της για να αγοράσουν μερίδια στο δεύτερο venture capital fund, μετά την επιτυχία του προηγούμενου fund ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Το δεύτερο Vision Fund στοχεύει να συγκεντρώσει 108 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η SoftBank νωρίτερα. Εκτός από τους υπαλλήλους της, αναμένεται επίσης να εισπράξει χρήματα από την Apple Inc., τη Microsoft Corp., την Foxconn Technology Group και το ταμείο κρατικών επενδύσεων του Καζακστάν. Έχει επίσης εξασφαλιστεί η υποστήριξη από ιαπωνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με επτά που χαρακτηρίζονται ως υπογραφή μνημονίων κατανόησης για συμμετοχή (MoU).

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Masayoshi Son, μπορεί να αντιπροσωπεύει το ήμισυ του συνόλου των επενδύσεων των εργαζομένων, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η Emily Claffey, εκπρόσωπος της SoftBank, δεν απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τα δάνεια προς τους εργαζομένους για το ταμείο.

Ο Son έχει καθαρή αξία 16,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires. Η SoftBank δήλωσε επίσης νωρίτερα ότι έχει δεσμεύσει 38 δισεκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια στο ταμείο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η SoftBank ανακοίνωσε κέρδη για το πρώτο τρίμηνο, τα οποία κέρδισαν την υψηλότερη εκτίμηση αναλυτών με κέρδη αποτίμησης από τις επενδύσεις του Vision Fund, όπως η Slack Technologies Inc., η οποία εγκαινίασε τον Ιούνιο, την ξενοδοχειακή αλυσίδα OYO Rooms και την υπηρεσία παράδοσης τροφίμων DoorDash Inc.

Η SoftBank δήλωσε επίσης ότι το Vision Fund πραγματοποίησε 81 επενδύσεις αξίας περίπου 66,3 δισ. Δολαρίων. Η SoftBank τον Ιούνιο αποκάλυψε ότι το πρώτο ταμείο είχε κερδίσει 62% επιστροφές μέχρι στιγμής. Περίπου πέντε ή έξι εταιρείες από το ταμείο θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, δήλωσε ο Son.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here