Έκθεσή της Societe General προβλέπει «διαγραφή» των ΕΤΕ, Eurobank Και Πειραιώς από τον δείκτη MSCI αναδυόμενων αγορών στην αναδιάρθρωση των δεικτών που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου και θα τεθεί σε ισχύ τέλος του μήνα.

Η εκτίμηση είναι ότι η Eurobank θα εξέλθει του δείκτη εξαιτίας της γενικότερης απομείωσης του κλάδου (segment decrease), ενώ για την Πειραιώς και την Εθνική ως αιτία προβάλλεται η μείωση της κεφαλαιοποίησης.

Η γαλλική τράπεζα προβλέπει ότι η εξέλιξη αυτή θα είχε ως αποτέλεσμα ρευστοποιήσεις στις τρεις μετοχές. Για την Eurobank εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 52,73 εκατ. δολάρια (79 εκατομμύρια μετοχές), για την Πειραιώς τα 17,6 εκατ. δολάρια (12 εκατ. μετοχές) και την Εθνική Τράπεζα τα 39,87 εκατ. δολάρια (23,3 εκατ. μετοχές).

H έκθεση σε ότι αφορά τον δείκτη αναδυόμενων αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές δυνητικές διαγραφές αλλά και επτά πιθανές προσθήκες. Πρόκειται για τις Divi’s Laboratories, Fila Korea, Gulf Energy Development, Guangzhou Baiyunshan Pharmaceu, Mesaieed Petrochemical, Muangthai Capital και Zhejiang Supor.

Συμπεριλαμβανομένων των τριών ελληνικών τραπεζών θα υπάρξουν συνολικά 34 διαγραφές. Όπως αναφέρει, πάντως, η Κίνα αποτελεί πηγή σύγχυσης για τις εκτιμήσεις αλλά πιστεύει ότι η συμμετοχή της χώρας είναι πολύ υψηλή και μπορούν να υπάρξουν πολλές διαγραφές. Εκτός Κίνας στους «άτυχους» περιλαμβάνει τις Doha Bank QPSC, Dubai Investments, Eurobank Ergasias, Teco Electric and Machinery, Macronix και Moneta Money Bank (MONET CP).

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here