Τη σύσταση overweight για τα ελληνικά ομόλογα διατηρεί η Société Générale σε έκθεσή της.

Όπως αναφέρει ο οίκος, οι επιδόσεις του 2019 αντανακλούν περισσότερο το διεθνές κλίμα παρά τις εγχώριες εξελίξεις.

Η βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών για το χρέος καθώς και η αλλαγή κυβέρνησης δεν έχουν επηρεάσει το spread μεταξύ των κρατικών ομολόγων Ελλάδας και Ιταλίας. Η παρατηρούμενη σύγκλιση θα λάμβανε χώρα ούτως ή άλλως, ακόμη και αν οι ελληνικοί τίτλοι παρέμεναν αμετάβλητοι.

Οπότε, σημειώνει ο οίκος, υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Αθήνας, κάτι που θα στηρίξει τα κρατικά ομόλογα. Ο ΟΔΔΗΧ ακολουθεί τα χνάρια της Πορτογαλίας και της Κύπρου, που εισήλθαν σε έναν «ενάρετο κύκλο», όπου η επενδυτική ζήτηση προκάλεσε αναβαθμίσεις του αξιόχρεου, που με τη σειρά τους κατέστησαν ευκολότερη την αγορά ομολόγων από τους επενδυτές.

Επίσης, η Ελλάδα συνεχίζει να απολαμβάνει ένα μεγάλο μαξιλάρι ρευστότητας, που θα της επιτρέψει να κινηθεί την επόμενη τριετία χωρίς πίεση να προχωρήσει σε νέα έκδοση. Το γεγονός αυτό δεν αποτιμάται ακόμη στους τίτλους, παρά το ράλι του 2019.

Η Société Générale επισημαίνει ότι αναμένει περισσότερες αναβαθμίσεις του ελληνικού αξιόχρεου, μετά και τη μεγάλη βουτιά στις αποδόσεις. Οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης δεν το παραδέχονται, αλλά συχνά καταλήγουν να παρακολουθούν και να προσαρμόζονται με τα spreads των ομολόγων, καταλήγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here