Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια της η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (Swiss National Bank – SNB) , επαναλαμβάνοντας ότι η επεκτατική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής θα παραμείνει αμετάβλητη προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών και να υποστηριχθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, η SNB διατήρησε αμετάβλητο στο –0,75% το επιτόκιο στα υπόλοιπα των λογαριασμών όψεως, καθώς και το εύρος στόχου για το Libor τριών μηνών μεταξύ –1,25% και –0,25%.

Η κεντρική τράπεζα επανέλαβε παράλληλα ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στις αγορές συναλλάγματος όταν κρίνει πώς είναι αναγκαίο.

Οι αποφάσεις της τράπεζας επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η SNB σημειώνει ότι η αξία του ελβετικού φράγκου παραμένει “ιδιαίτερα υψηλή” και η “κατάσταση στις αγορές παραμένει εύθραυστη”.

“Το αρνητικό επιτόκιο και η ετοιμότητα της SNB να παρέμβει στις αγορές όταν κρίνεται αναγκαίο παραμένουν ουσιώδης σημασίας για να διατηρηθεί η ελκυστικότητα των επενδύσεων σε ελβετικό φράγκο σε χαμηλά επίπεδα και σε αυτό το πλαίσιο να αμβλυνθεί η πίεση στο νόμισμα”, σημειώνει.

Το ευρώ ενισχύεται 0,2% στο 1,1317 από 1,1299 πριν τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here