Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αναγνωρίζει την LG για τον καινοτόμο ψηφιακό μετασχηματισμό των εγκαταστάσεων κατασκευής των οικιακών συσκευών της στη Νότια Κορέα.

Το έξυπνο πάρκο της LG, μια παραγωγική βάση της LG Electronics (LG), επιλέχθηκε ως Lighthouse Factory από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Διαμορφώνοντας το μέλλον της παραγωγής, οι εγκαταστάσεις του WEF «Lighthouse» εφαρμόζουν τεχνολογίες της τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, όπως το Internet of Things (IoT), τα big data, την τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ, σε λειτουργίες παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας, για να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, από αυξημένη παραγωγική απόδοση έως ενισχυμένη περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

«Καθώς ο κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις, είναι σημαντικό να βλέπουμε πώς τα Lighthouses αποφέρουν οφέλη βιωσιμότητας, ενώ επιτυγχάνουν επιχειρηματικούς στόχους, κάτι που εμείς αποκαλούμε eco-αποδοτικότητα», δήλωσε ο Francisco Betti, επικεφαλής διαμόρφωσης του μέλλοντος των προηγμένων αλυσίδων παραγωγής και κόστους, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. «Τα χρειαζόμαστε να συνεχίσουν να φωτίζουν τον δρόμο προς τα εμπρός για την παγκόσμια κατασκευαστική κοινότητα διαμορφώνοντας ένα υπεύθυνο μέλλον παραγωγής που λειτουργεί για τους ανθρώπους, την κοινωνία και το περιβάλλον».

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η LG έχει μετατρέψει το εργοστασιακό της συγκρότημα στο Changwon της Νότιας Κορέας σε έξυπνο πάρκο, έναν φουτουριστικό κόμβο κατασκευής οικιακών συσκευών. Τα βασικά στοιχεία του μετασχηματισμού είναι ένα ψηφιακά ενεργοποιημένο, από άκρη σε άκρη τρισδιάστατο σύστημα εφοδιασμού, ένα προηγμένο σύστημα ανάλυσης που βασίζεται σε καινοτόμα τεχνολογία υπολογιστών, μηχανική γνώση που προβλέπει ελαττώματα και τέλος υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που μπορούν να συγκεντρώσουν παραγωγή πολλαπλών μοντέλων, ώστε να ανταποκρίνεται με ευελιξία στις απαιτήσεις των πελατών.

Η νέα τεχνολογία «digital twin» που εφαρμόστηκε, επιτρέπει στο λειτουργικό σύστημα να αναλύει τις διαδικασίες παραγωγής στην εικονική πραγματικότητα. Μπορεί να προβλέψει εάν θα προκύψουν προβλήματα μέσα στα επόμενα 10 λεπτά και να παρέχει τα ακριβή εξαρτήματα και υλικά για τη συναρμολόγηση της κάθε συσκευής με μία επίκαιρα ενημερωμένη κατάσταση των λειτουργιών εφοδιασμού της εγκατάστασης. Αισθητήρες που χρησιμοποιούν τεχνολογία βαθιάς γνώσης εγκαθίστανται σε όλο το εργοστάσιο για την παρακολούθηση κάθε φάσης της παραγωγής σε πραγματικό χρόνο, βοηθώντας τους εργαζομένους στο εργοστάσιο να εντοπίζουν προληπτικά και να επιλύουν πιθανά προβλήματα. Ως αποτέλεσμα, το κόστος επιστροφής ελλαττωματικών προϊόντων έχει μειωθεί κατά 70%, σε σύγκριση με το έτος 2020 έως το 2021, ενώ η συνολική ανταγωνιστικότητα ποιότητας και η αποδοτικότητα παραγωγής έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Οι όροφοι 1, 2 και 3 στο έξυπνο πάρκο της LG χρησιμοποιούν ένα εναέριο σύστημα μεταφοράς που μεταφέρει γρήγορα κουτιά με εξαρτήματα ψυγείου στις απαιτούμενες γραμμές παραγωγής. Προσαρτάται σε κάθε γραμμή ως μια έξυπνη αποθήκη που παρακολουθεί το απόθεμα σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας την αυτοματοποιημένη διαχείριση υλικών, συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος για πρόσθετα ανταλλακτικά και προμήθειες.

Επί τόπου, αυτοματοποιημένα κατευθυνόμενα οχήματα (AGV) που αξιοποιούν σταθερή συνδεσιμότητα δικτύου 5G μεταφέρουν εξαρτήματα και υλικά οπουδήποτε χρειάζονται. Μέσω του τρισδιάστατου αυτοματοποιημένου συστήματος logistics, η εταιρεία μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον απαιτούμενο αποθηκευτικό χώρο κατά 30% σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα logistics και να συντομεύσει τον χρόνο που απαιτείται για μεταφορά υλικών κατά 25%.

Το έξυπνο πάρκο της LG υιοθέτησε, επίσης, τη χρήση ρομπότ με κινητήρα AI και κάμερα για να κάνει τη διαδικασία παραγωγής οικιακών συσκευών ταχύτερη και ασφαλέστερη. Τα ρομπότ αναλαμβάνουν επικίνδυνες και περίπλοκες εργασίες, όπως η συγκόλληση και η ανύψωση βαρέων εξαρτημάτων και εξοπλισμού.

Η LG σχεδιάζει να εφαρμόσει τις καινοτόμες, έξυπνες τεχνολογίες παραγωγής, που πρωτοεμφανίστηκαν στο έξυπνο πάρκο στο LG σε συνολικά 26 εγκαταστάσεις παραγωγής της σε 13 χώρες, επιταχύνοντας –έτσι- τον ψηφιακό μετασχηματισμό του παγκόσμιου κατασκευαστικού της δικτύου έως το 2025.

«Το έξυπνο πάρκο της LG δείχνει την ισχυρή δέσμευσή μας στην υιοθέτηση των επαναστατικών τεχνολογιών, ως ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς premium οικιακών συσκευών», δήλωσε ο Lyu Jae-cheol, πρόεδρος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Παρουσιάζουμε ένα σχέδιο για το μέλλον της παραγωγής, ένα σχέδιο που προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και εργασιακό επίπεδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here