Το Slumdog Millionaire είναι μια βρετανική δραματική ταινία του 2008, σκηνοθετημένη από τον Ντάνι Μπόιλ και την Λαβλίν Ταντάν (Loveleen Tandan), σε σενάριο του Σάιμον Μποφόι (Simon Beaufoy). Είναι διασκευή του βραβευμένου μυθιστορήματος Q and A, του Ινδού συγγραφέα και διπλωμάτη Vikas Swarup.

Διαδραματίζεται στην Ινδία και παρουσιάζει την ιστορία ενός νεαρού αμόρφωτου Ινδού από τις φτωχογειτονιές της Βομβάης, ο οποίος εμφανίζεται στην ινδική εκδοχή του τηλεπαιχνιδιού Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος και ξεπερνά τις προσδοκίες του κοινού, εγείροντας τις υποψίες του τηλεοπτικού οικοδεσπότη και της αστυνομίας.

Ένας Ινδός καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από την ταινία και χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη δημιουργώντας εικόνες με κάποιους από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη τους οποίους “τοποθέτησε” σε φτωχογειτονιές.

Ο Gokul Pillai με την βοήθεια της ΑΙ “έντυσε” τους Ντόναλντ Τραμπ, Έλον Μασκ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Μπιλ Γκέιτς και άλλους κροίσους ως «slumdog billionaires».

Ο Pillai δήλωσε στη DailyMail.com ότι χρησιμοποίησε το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης Midjourney για να δημιουργήσει τα πορτρέτα τους ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε και photoshop.

Ας δούμε μερικές…

Πηγή: dailymail.co.uk