Το έργο της δεύτερης εισόδου φορτηγών στο λιμάνι του Κόπερ, μιας επένδυσης ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του λιμένος και στην “αποσυμφόρηση” της κίνησης των οχημάτων στην κεντρική, ενιαία πύλη, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος Luka Koper, Ντιμίτρι Ζάντελ, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της νέας υποδομής.

Χαρακτηρίζοντας σημαντική την επένδυση, ο κ. Ζάντελ τόνισε ότι κάθε μέρα περίπου 1.000 φορτηγά περνούν την κεντρική πύλη του λιμανιού. Ποσοστό αυτών των φορτηγών πλέον θα “διοχετεύεται” στη νέα είσοδο. Επίσης, ανακοίνωσε ότι ένας νέος τερματικός σταθμός θα κατασκευαστεί κοντά στην είσοδο, μέχρι το 2020 ή 2021.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστη και η υπουργός Υποδομών της Σλοβενίας, Αλένκα Μπράτουσεκ, η οποία ανέφερε πως η νέα σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Κόπερ και Ντιβάτσα θα ανοίξει το δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένος.

Η νέα είσοδος θα εξυπηρετεί κυρίως φορτηγά με κατεύθυνση προς τη δεύτερη αποβάθρα του λιμένος, δηλαδή οχήματα που μεταφέρουν χύδην και γενικό φορτίο και αυτοκίνητα. Η νέα είσοδος έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση (εισόδου- εξόδου) για τα φορτηγά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here