Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου αύξησε περαιτέρω το μερίδιό του στη συνδεδεμένη με την οικογένεια Παληού ναυτιλιακή OceanPal ενόψει μιας επερχόμενης πρόκλησης στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Η τελευταία κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δείχνει ότι ο Οικονόμου έχει συσσωρεύσει επιπλέον 1% στο spinoff της Diana Shipping μέσω του επενδυτικού του οχήματος Sphinx και τώρα κατέχει το 12,1% της εταιρείας υπό την προεδρία της Σεμίραμις Παληού, κόρης του βετεράνου της ναυτιλίας Συμεών Παληού.

Νωρίτερα φέτος, ο Οικονόμου αποκάλυψε την επιθυμία του να απομακρυνθούν τα περισσότερα από τα διευθυντικά στελέχη της OceanPal, προτείνοντας στους μετόχους να ζητήσουν την παραίτησή τους ενώ προτείνει τον πρώην πρόεδρο της OceanFreight και πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ocean Rig, Τζον Λιβέρη και Γεώργιο Κοκκώδη, για εκλογή διοικητικού συμβουλίου στις επόμενες εκλογές της εταιρείας κατά την ετήσια συνέλευση των μετόχων.

Η OceanPal δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου 2023 και την ημερομηνία για την ετήσια συνέλευση των μετόχων.

Ο Οικονόμου έκανε την πρώτη του κίνηση προς την OceanPal τον Σεπτέμβριο του 2023 και μέχρι στιγμής έχει καταβάλει σχεδόν 1,2 εκατομμύρια δολάρια για το μερίδιό του στην εισηγμένη στο Nasdaq ιδιοκτήτρια τριών panamaxes και 2 capes, που εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 63 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχουν επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου στο OceanPal και ο Οικονόμου ζητά να απομεκρυνθούν πέντε από αυτά.

Η Πρόεδρος Παληού ενίσχυσε επίσης τη θέση της, ανεβάζοντας το μερίδιό της στην OceanPal στο 28,42%, ενώ ο Αναστάσιος Μαργαρώνης, πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Diana Shipping, ενίσχυσε τη θέση του και τώρα κατέχει περίπου το 7,57% της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Νέα κίνηση του Γ. Οικονόμου στη “σκακιέρα” της OceanPal

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ