Σχεδόν έξι χρόνια από το ξέσπασμα του αποκαλούμενου τότε σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έπεσε η αυλαία με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ομόφωνα αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για τα αποκαλούμενα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την περίοδο 2008-2010.

Απαλλακτική εισήγηση είχε κάνει και η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για όλους τους κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο τότε πρόεδρος του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση την οποία υιοθέτησε το δικαστήριο:

  • τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Τ που ενέκριναν τα επίμαχα δάνεια δεν εξαπατήθηκαν καθώς γνώριζαν το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ του δανειολήπτη επιχειρηματία Δημ. Κοντομηνά και του Ταχ Ταμ ενώ ούτε ο επιχειρηματίας παρουσίασε ψευδή στοιχεία στα μέλη του ΔΣ.

Μάλιστα όπως υποστήριξε η εισαγγελέας η έκθεση της Deloitte που αφορούσε στην αξία της εταιρείας Bestline συμφερόντων Δημ. Κοντομηνά ήταν σωστή, και άρα ορθώς το πιστωτικό ίδρυμα στηρίχθηκε σε αυτήν για την έγκριση των δανείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here