Λάβρος κατά της διοίκησης ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος ξέσπασε κατά των προσώπων που απαρτίζουν το ΔΣ με αφορμή τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

«Οι αχρείοι της easyJet πρέπει να σταματήσουν να σπαταλούν τα χρήματα των μετόχων για την αγορά 100 ακόμη αεροσκαφών, όταν το 75% του υπάρχοντος στόλου (337 αεροσκάφη) είναι καθηλωμένο»,ανέφερε ο μεγαλομέτοχος της αεροπορικής και συνέχισε:

«Οι αχρείοι έχουν προκαλέσει ζημιές της τάξεως των 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας τους τελευταίους 12 μήνες και θέλουν να συνεχίσουν την αγορά ολοένα και περισσότερων αεροσκαφών. Η Airbus έχει καταδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου για δωροδοκία στελεχών αεροπορικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο, στα οποία ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να αγοράσουν περισσότερα αεροσκάφη από ό,τι έπρεπε – καταστρέφοντας έτσι την αξία για τους μετόχους των αεροπορικών εταιρειών. Αυτό πρέπει να σταματήσει.»

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, που παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχός της, έχει πολλάκις στραφεί με δηλώσεις του κατά της διοίκησης, του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου της, τους οποίους επιχείρησε να απομακρύνει.

Με επιστολή του τον Απρίλιο του 2020 μάλιστα απείλησε με μπαράζ μηνύσεων, με αφορμή την “επιμονή των διοικητικών στελεχών να συνεχίσουν να πληρώνουν την Airbus για επιπλέον περιττά αεροπλάνα”.

H βρετανική αεροπορική προειδοποίησε ότι οι ζημίες που αναμένεται να καταγράψει για πρώτη φορά για την ετήσια χρήση της μπορεί να φθάσουν έως τα 845 εκατ. λίρες (1,1 δισεκατομμύριο δολάρια).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here