Ο Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης, βραβευμένος με Νόμπελ και καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics, έχει διοριστεί ως Πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου της EuroAfrica Interconnector, της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου-Κύπρου.

Ο Δρ. Πισσαρίδης, με διεθνή αναγνώριση για την προσφορά του στον τομέα των οικονομικών επιστημών, τον Φεβρουάριο του 2020, επελέγη από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως Πρόεδρος της Επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να καλωσορίσουμε έναν διακεκριμένο οικονομολόγο και έναν ιδιαίτερα σεβαστό ακαδημαϊκό, όπως είναι ο Δρ. Πισσαρίδης, ο οποίος θα συμβάλει με τη γνώση και την εκτεταμένη σοφία του», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Στρατηγικής της Διασύνδεσης EuroAfrica Interconnector και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ. Ιωάννης Κασουλίδης.

«Χτίζουμε γέφυρες μεταξύ ηπείρων, καθώς το ηλεκτρικό δίκτυο της Αιγύπτου θα συνδεθεί με την Ευρώπη, μέσω της Κύπρου, με την Αίγυπτο να καθίσταται ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος για τον Αραβικό κόσμο και την Αφρική», πρόσθεσε ο Δρ Κασουλίδης.

Η διασύνδεση EuroAfrica Interconnector θα τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2023 και μέσω μιας επένδυσης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ θα συνεισφέρει σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για όλες τις εμπλεκόμενες χώρες. Με αρχική ισχύ στα 1.000 MW στο πρώτο στάδιο, η διασύνδεση θα τερματίσει επίσης την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου και θα συμβάλει στη αξιοποίηση των τεράστιων ενεργειακών πόρων της Αιγύπτου, κυρίως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις πρόσφατες ανακαλύψεις αποθεμάτων υδρογονανθράκων.

Μας τιμά ιδιαίτερα η παρουσία του βραβευμένου με Νόμπελ Δρ. Πισσαρίδη στην EuroAfrica Interconnector και είμαστε βέβαιοι ότι θα διαδραματίσει ρόλο-κλειδί στο όραμα και την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAfrica Interconnector μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου.

Η διασύνδεση EuroAfrica Interconnector είναι η «ηλεκτρική λεωφόρος» που διασυνδέει την Αίγυπτο με την Ευρώπη, μέσω της Κύπρου, δημιουργώντας και έναν ενεργειακό κόμβο για την Αφρική και τον Αραβικό κόσμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here