Εξέπνευσε χθες η προθεσμία για την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος όσων θέλουν να αποκτήσουν το 30% του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Δέκα (10) επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

Με αλφαβητική σειρά είναι:

  1. ADP GROUPE
  2. APG ASSET MANAGEMENT
  3. AVIALLIANCE GMBh
  4. FERROVIAL INTERNATIONAL SE
  5. FIRST STATE INVESTMENTS
  6. GLOBAL INFRASTRUCTURE PARTNERS
  7. VINCI AIRPORTS
  8. Κοινοπραξία εταιρειών ARDIAN INFRASTRUCTURE FUND S.C.A, SICAR και ARDIAN INFRASTRUCTURE FUND V B S.C.S. SICAV – RAIF
  9. Κοινοπραξία εταιρειών KKR και EGIS
  10. Κοινοπραξία εταιρειών MEIF 6 ATTIC INVESTMENT, RAFFLES INFRA HOLDING και CHENGDONG INVESTMENT CORPORATION

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού

Για το ΤΑΙΠΕΔ η πώληση του 30% των μετοχών του ΔΑΑ αποτελεί την κορυφαία διαδικασία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι με τις παρούσες συνθήκες ένα τίμημα της τάξης των 600 εκατ. Ευρώ θα σηματοδοτήσει μια -ακόμη σημαντική- αποκρατικοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο για την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου (μέχρι το 2046) τελικά -και μετά από πολλές παλλινωδίες- το ΤΑΙΠΕΔ έβαλε στα ταμεία του για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου 1,4 δισ Ευρώ.

Η θεαματική πορεία του Ελληνικού Τουρισμού τα τελευταία 5 χρόνια είναι σίγουρο ότι ενισχύει τις πιθανότητες για ένα καλύτερο τίμημα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here