Ας επαναλάβουμε την είδηση γιατι έχει την δική της ιδιαίτερη σημασία. Το κλίμα στο Χρηματιστήριο είναι γνωστό, άτονο και χωρίς συναλλαγές. Στις διεθνείς αγορές έχουμε σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο, το ομόλογο με ρήτρα αειφορίας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπερκαλύφθηκε 2,3 φορές, με την εισηγμένη να αντλεί 300 εκατ. Ευρώ.
Η απόδοση του ομολόγου έμεινε στο 2,3% που ήταν το χαμηλό όριο του εύρους, που είχε τεθεί.
   Στο 67,7% η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, αυξημένο ποσοστό που έχει τη σημασία του και ως προς την σχέση εμπιστοσύνης που “χτίζεται” μεταξύ του Ομίλου και της ευρύτερης επενδυτικής κοινότητας.
 Αυτή η σχέση έχει διάρκεια και βάθος, με τις βάσεις να τίθενται εδώ και 4 τουλάχιστον χρόνια, όταν η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ήταν η πρώτη που είχε προχωρήσει στην έκδοση ενός green bond (για 60.000 ομολογίες των 1.000 ευρώ εκάστη) στα μέσα Ιουλίου 2017.
  •    Επρόκειτο- επί της ουσίας- για την πρώτη “πράσινη” έκδοση, προκειμένου η εισηγμένη να χρηματοδοτήσει στοχευμένα το επενδυτικό πρόγραμμα της στην “πράσινη οικονομία” και τις ΗΠΑ.
  Όταν η έννοια του ESG ήταν…άγνωστη στην χώρα μας.
  Ακολούθησαν και άλλες έξοδοι των εταιρειών του Ομίλου στις αγορές, με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να αποπληρώνει 2 χρόνια αργότερα το ομόλογο δίνοντας γενναία απόδοση στους ομολογιούχους.
Για κάθε ομολογία ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ, ο ομολογιούχος έλαβε μικτό ποσό 1.029,4638 που αναλυόταν σε 19,4638 μικτό ποσό τόκων και 10 ευρώ ως επιπλέον μικτό ποσό προπληρωμής/bonus.
 Επειδή η σχέση εμπιστοσύνης θέλει και χρόνο και συνέπεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here