Την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Hyatt, στο πλαίσιο του Συνεδρίου “Future of Retail”, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, επέλεξε ο Πρωθυπουργός για μια σημαντική εξαγγελία που αφορά όχι μόνον την φορολογική ελάφρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και την ενίσχυση  του εισοδήματος των εργαζομένων .

 • Εμείς, θα είμαστε εντάξει μαζί σας, μειώνοντας τη φορολογία, απλοποιώντας το αδειοδοτικό περιβάλλον, δίνοντάς σας εργαλεία για να εκσυγχρονίζεται τη λειτουργία των επιχειρήσεων σας. Αρκεί να είστε και εσείς εντάξει όχι απλά απέναντί μας, αλλά απέναντι στους εργαζόμενους σας

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης θα είναι η φορολογική ελάφρυνση της εργασίας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας ότι η εισφορά αλληλεγγύης θα μειωθεί και νωρίτερα από το 2021, όπως ήταν η προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να τεθεί τέλος στην “απαράδεκτη”, όπως τη χαρακτήρισε, φορολογική πολιορκία.

Εστιάζοντας, στο νέο ασφαλιστικό, που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα “λειτουργικό και δίκαιο σύστημα”, που λαμβάνει υπόψη του τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας.

 1. “Πρώτον, δε θέλω το κράτος να γίνεται συνέταιρος σας.
 2. Δεύτερον, το ρίσκο το οποίο αναλαμβάνεται πρέπει να επιβραβεύεται.
 3. Τρίτον, όσο μεγαλύτερες εισφορές δίνετε, τόσο μεγαλύτερη σύνταξη θα παίρνετε”, επεσήμανε και έστρεψε την οπτική του στη “συμφωνία αλήθειας” που έχει προτείνει στην επιχειρηματική κοινότητα.

Το 1ο «Future of Retail» έχει κεντρικό θέμα το μέλλον και την εξέλιξη του λιανικού εμπορίου. Διοργανώνεται για πρώτη φορά από την ΕΣΕΕ με περισσότερους από 50 ομιλητές και 500 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν τα ευρήματα της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου για το 2019.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με ένα ενδιαφέρον video που παρουσίασε τα νέα δεδομένα στο λιανεμπόριο, τις διεθνείς τάσεις και τελικά θα διαμορφώσει μιας νέα πρότασης για το μέλλον του εμπορίου, απαντώντας σε σημαντικά ερωτήματα για την ίδια την ύπαρξη και την εξέλιξή του.

Οι Βασικές θεματικές του Συνεδρίου συνοψίζονται στις εξής:

 • Ψηφιακές τεχνολογίες που αλλάζουν το εμπόριο
 • Η επίδραση των τεχνολογικών καινοτομιών στην εφοδιαστική αλυσίδα
 • Καταναλωτικά πρότυπα των Millennials και της Γενιάς Ζ
 • Το φυσικό κατάστημα του μέλλοντος
 • Λιανικό Εμπόριο και Βιωσιμότητα
 • Καινοτόμες στρατηγικές
 • Νέες Τάσεις στις Πληρωμές
 • Το μέλλον της εργασίας στο εμπόριο
 • Το εμπόριο στα κέντρα των πόλεων

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Γιώργος Καρανίκας

 • « Το ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου πανελλαδικά όπως αποδεικνύεται  από το σύνολο των εγγεγραμμένων συνέδρων ακόμη και μέχρι σήμερα βαίνει συνεχώς αυξανόμενο, παρά το γεγονός ότι έχουμε ξεκινήσει την αντίστροφή μας μέτρηση. Επιδιώκουμε μέσα σε αυτό το διήμερο να χαρτογραφήσουμε και να αναλύσουμε τις μεταβάσεις και τις αλλαγές που θα οδηγήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μια από τις πιο παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, στην επόμενή τους μέρα. Σε ένα στρατηγικό επιχειρηματικό βήμα, καλά προετοιμασμένο και σχεδόν αναμενόμενο, για να είναι σε θέση να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να αναπτύξουν την τεχνογνωσία που απαιτεί πλέον το μέλλον του Ελληνικού και όχι μόνο Εμπορίου. Είναι χαρά μας να  φιλοξενούμε τόσο έγκριτους και διεθνούς φήμης ομιλητές και φυσικά τιμή μας να έχουμε στο πλευρό μας την υποστήριξη θεσμών αλλά και της ίδιας της Ελληνικής πολιτείας. Είμαι βέβαιος, πως πρόκειται να ζήσουμε όλοι ένα εποικοδομητικό διήμερο, γεμάτο προβληματισμό, επιστρέφοντας ο καθένας μας με λίγη περισσότερη γνώση.»

Χαρακτηριστικές θα είναι οι κεντρικές ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν από τους δύο keynote speakers κ. Dan O‘ Connor, Executive in Residence, Harvard Business School και τον κ. Jonathan Reynolds, Director, Oxford Institute of Retail Management, Said Business School, University of Oxford, UΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here